Vi flytter sammen uden at kræve mere plads

Foto: Boligsiden

Når vi flytter sammen med kæresten, har vi sjældent behov for mere plads, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Det er først, når der kommer familieforøgelse, at pladsbehovet viser sig.

Når kærligheden blomstrer, og man lever af kærlighed og kildevand, behøver man heller ikke meget plads. Kun få tager turen på boligmarkedet for at finde en større bolig, når parfoldet flytter ind på én adresse. En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at kun 7 procent er på boligjagt efter en ny og større bolig, fordi de er flyttet sammen med en partner.

”Mange tester parforholdet ved at flytte ind i den enes lejlighed, mens den anden bolig udlejes. Så kan man trække sig tilbage uden de store økonomiske omkostninger, hvis forholdet ikke holder”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Med livrem og seler

Det kan være ganske fornuftigt at holde en dør åben, selvom man samtidig satser på kærligheden. Selvom det omtrent er lige så uromantisk som at lave en ægtepagt, så er der en sikkerhed i at have sin gamle bolig i baghånden i hvert fald i en overgangsperiode, og mange vælger da også løsningen med livrem og seler. Hvis begge som det første skiller sig af med deres boliger og køber noget nyt sammen, kan det blive både svært og dyrt at komme videre, hvis man går fra hinanden kort efter.

”Der vil være en risiko for at tabe penge på gensalget af boligen så kort tid efter. Og ligger boligen et sted med lange salgstider, kan man risikere at skulle vente længe på, at boligen bliver solgt, mens man ikke har råd til at flytte fra hinanden, fordi boligudgifterne kræver to indtægter. Det er en svær situation at være tvunget til at blive boende sammen, fordi den ene ikke har råd til at bo alene i den fælles bolig”, siger Birgit Daetz.

Babyer sælger boliger

Når parforholdet udvides, og to bliver til tre, begynder pladsbehovet at melde sig. 21 procent leder efter en større bolig på grund af familieforøgelse.

”Mange kan nok godt finde plads til et enkelt barn i den fælles lejlighed, men når nummer to kommer, begynder det at knibe, og hvis børneflokken udvides yderligere, bliver de fleste nødt til enten at flytte i noget større eller eventuelt bygge til, hvis man bor i hus”, siger Birgit Daetz.

15 procent vælger at flytte tilbage i noget mindre, når ungerne er fløjet fra reden.

Sådan gjorde vi:      

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 21.  – 26. april 2016 spørgsmålet: ”Hvor er du på boligmarkedet?” 1.009 svarede, og svarene fordelte sig sådan her: