Vi flytter for at få mere plads

Foto: Boligsiden

Ønsket om at få mere plads er for mange den altafgørende grund til, at flyttekasserne bliver pakket, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men også skilsmisser og ønsket om at bo et andet sted vejer tungt, når vi sætter vores gamle bolig til salg.

Danskerne er vilde med plads. Så vilde, at nybyggede villaer i dag er 200 kvadratmeter store i gennemsnit – for mindre kan vel ikke gøre det? Og netop ønsket om mere plads er da også drivkraften, når vi tager beslutningen om at sætte vores bolig til salg.

I en undersøgelse foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 30 procent, at grunden til, de solgte deres seneste bolig, var, at de ville have mere plads. Dermed er pladsmangel den årsag, der oftest får os til at sætte til salg-skiltet i ruden.

”Det er naturligt, at behovet for plads øges, især når man begynder at stifte familie, og der pludselig skal være børneværelser og måske et ekstra badeværelse. Men vi er nok også blevet lidt forvente og vil helst have, at vi også kan have et arbejdsværelse, et musikværelse eller et herreværelse, og det fylder alt sammen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Kærlighed får os til at sælge boligen

Kærlighed og boligkøb går hånd i hånd. Over otte procent har solgt deres seneste bolig for at bygge en ny, fælles rede med deres partner. Men end mere tungtvejende grund til at sælge sin bolig er, når parforholdet går i hårdknude, og man må gå hver til sit. Over 15 procent angiver, at en skilsmisse har været årsagen til deres seneste boligsalg.

Kun få angiver, at det er privatøkonomien, der har fået dem ud i et boligsalg, og heller ikke mange sælger bolig, fordi de har fået job i et andet område. Knap hver fjerde angiver dog, at de har solgt deres seneste bolig, fordi de gerne ville flytte et andet sted hen. Det kan hænge sammen med, at tidligere undersøgelser viser, at mere end hver tredje er så trætte af naboerne, at de overvejer at flytte – eller allerede er flyttet.

Sådan gjorde vi:

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 15. december – 5. januar spørgsmålet: ”Hvorfor solgte du din seneste bolig?” 1.493 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Hvorfor solgte du din seneste bolig (Boligsiden.dk)
Find mere om