Vi bliver helst boende inden for kommunegrænsen

Foto: Boligsiden

Når vi forlader vores hjem for at flytte til et andet, bliver de fleste i samme kommune, viser brugerundersøgelse fra Boligsiden.dk og tal fra Danmarks Statistik.

Hvor flytter vi hen, når vi flytter? Svaret er ”Ikke særlig langt”. Et overvejende flertal bliver nemlig i den kommune, hvor de allerede bor, og nøjes med at skifte vejnavnet ud. Tal fra Danmarks Statistik viser, at 560.000 flyttede men blev i kommunen i 2015, mens 320.000 flyttede fra en kommune til en anden i samme år.

En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk bekræfter denne tendens. Her svarer 25 procent, at de max vil flytte to kilometer væk fra, hvor de bor nu og altså vil blive i nærområdet. 22 procent kan strække til sig til at flytte max 10 kilometer væk, mens 18 procent vil flytte max 25 kilometer væk. Efter 25 kilometer vil man typisk være ude over kommunegrænsen. 14 procent vil flytte max 50 kilometer væk, og 16 procent er klar til at flytte mere end 50 kilometer væk fra det område, hvor de bor.

”Der er noget praktik forbundet med at blive i nærområdet. Så kan man behøver man ikke skifte skole, institution eller arbejdsplads, mens man samtidig kan flytte og fx få den ekstra plads, man har brug for”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

De unge er storforbrugere af flyttekasser

Ikke overraskende er det unge i aldersklassen 20-29 år, der hyppigst får pakket flyttekasserne og hanket op i potteplanten. I 2015 flyttede 189.000 af de 20-29-årige internt i kommunen, mens 141.000 flyttede til en ny kommune. De unge hører dermed til en af de mest mobile grupper. I aldersgrupperne over 60 år, flytter næsten dobbelt så mange internt i kommunen som ud af kommunen.

”I tyverne flytter mange hjemmefra og starter studie i en anden by og anden kommune. Så det er ikke så overraskende, at mange flytter ud af kommunen. Det er mere bemærkelsesværdigt, at så mange faktisk bliver”, siger Birgit Daetz.

Hvem flytter?

Kilde: Danmarks Statistik

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 17. – 21. maj spørgsmålet: ”Hvor langt væk vil du flytte fra det område, hvor du bor nu?” 1.012 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om