Undersøgelse viser: Stormskader rammer hver anden

Hvordan køber du på tvangsauktion?

Foto: Boligsiden

Mere end halvdelen, der har deltaget i Boligsiden.dk’s undersøgelse, har fået skader på deres bolig på grund af storme. Alligevel frygter de mest for oversvømmelse i kælderen.

Efteråret viser tænder, og de første storme har allerede ramt landet. Det bør man som boligejer forberede sig på, for 20 procent svarer i en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk, at de har oplevet større stormskader på boligen, fx at hele taget er blæst af. 33 procent har oplevet mindre stormskader, som fx at enkelte tagsten er blæst af. Over halvdelen har dermed været udsat for en stormskade. Derimod kan 46 procent helt sige sig fri fra at have oplevet stormskader.

Hvor boligejere kan gøre meget for at undgå vandskader i huset, fx ved at lave omfangsdræn, regnvandsbede med mere, så kan det være svært at sikre sig mod stormskader. Alligevel er der nogle råd, man som husejer altid bør følge.

”Fjern eller fastgør løse genstande, hvis der er varslet storm. Hvis først havetrampolinen har kurs mod boligen, er det svært at undgå knuste ruder, og den slags skader kan man undgå ved at tænke sig om og forberede sig, når der kommer et stormvarsel”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Vand skræmmer mere end storm

På trods af at mange oplever, at blæsten har gjort skade på boligen, er frygten for en oversvømmet kælder og vandskader alligevel større. 66 procent af brugerne på Boligsiden.dk svarer således, at vandskader er det, der bekymrer dem mest, mens kun 17 procent angiver stormskader som den største frygt.

”Jeg tror, vi har lært af tidligere års skybrud, at oversvømmelser i boligen også kan have nogle langtrækkende konsekvenser som råd, svamp og dårligt indeklima, hvis kælderen fx ikke bliver tørret ordentligt ud efter en oversvømmelse”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Stormskader er måske nemmere at forholde sig til, fordi skaden er umiddelbart synlig, mens problemerne efter en vandskade er svære at overskue med det samme, og der er en risiko for, at de kmmer snigende, selv efter at vandet er fjernet”, siger Birgit Daetz som mulig forklaring på udfaldet af undersøgelsen.

Sådan gjorde vi:

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 9. – 16. november 2015 spørgsmålet: ”Har du oplevet stormskader på din nuværende eller tidligere bolig?” 1.001 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 16. – 24. november 2015 spørgsmålet: ”Hvad er du mest bange for?” 808 svarede, og svarene fordelte sig sådan her: