Tobaksrøg slukker boligdrømmen hos mange købere

For de fleste boligkøbere er det ikke en positiv oplevelse at træde ind i en bolig, hvor man kan lugte tobaksrøg. Det fremgår af en ny afstemning hos Boligsiden. Foto: Pixabay

Lugten af tobaksrøg er et turn off for mange boligkøbere. Det fremgår af en ny afstemning blandt Boligsidens brugere, hvor flertallet siger, at de dermed ikke er interesseret i boligen eller vil have et afslag i prisen.

På billederne ser boligen indbydende ud, men ved fremvisning er lugten af tobaksrøg et af de første indtryk, som boligkøberen får. Og for de fleste købere er det ikke et positivt første møde.

Det fremgår af en ny afstemning, som Boligsiden har lavet blandt sine brugere.

Her svarer langt størstedelen af deltagerne, at tobaksrøg har betydning for, hvordan de forholder sig til den bolig, de har kig på.

42 procent af boligkøberne svarer meget kategorisk, at de slet ikke er interesseret i boligen, hvis der har været røget i den, imens yderligere 39 procent svarer, at de vil have et afslag i prisen, såfremt der har været røget i den pågældende bolig.

”Selvom det først var i 2007, at rygeloven blev indført i Danmark, virker det efterhånden som en fjern fortid, hvor det var tilladt at ryge indendørs på offentlige steder. Vi har med andre ord vænnet os til de røgfrie miljøer, og det gælder også i rigtig mange private hjem. Så når vi pludselig træder ind i en bolig, hvor der har været røget, registrerer vi det med det samme,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”For langt de fleste er det ikke en positiv oplevelse, og som boligkøber kan det virke som en uoverskuelig opgave at slippe af med tobaksrøgen. Derfor er der også mange købere, der trækker sig af den grund.”

Færre accepterer røgen

Kun 16 procent af de i alt 1.022 deltagere i afstemningen svarer, at det ikke har nogen betydning, om der har været røget i boligen. Da Boligsiden lavede en tilsvarende afstemning i 2019, svarede 19 procent, at røgen ikke havde nogen betydning. Og går vi tilbage til 2017, var det dengang 23 procent, der ikke havde noget imod røgen.

Der er altså en tydelig tendens, der viser, at færre vil acceptere røg i boligen.

”De seneste år har der været øget fokus på at nedbringe antallet af rygere i Danmark. Derfor er det også naturligt, at færre og færre accepterer røgen, i takt med at antallet af rygere daler. Det gælder selvfølgelig også i vores hjem, hvor vi trods alt tilbringer det meste af vores tid. Så står man med en bolig, der lugter af røg, kan det være værd at overveje, hvilke tiltag man selv kan sætte i værk for at fordrive lugten,” siger Birgit Daetz.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse har 85 procent af danskerne gjort deres hjem røgfrit.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 14. april til 21. april 2021. I alt 1.022 brugere har svaret på spørgsmålet:

[infogram id=”9e0a6529-7b13-4530-90ee-921b90443855″ prefix=”pV3″ format=”interactive” title=”Betyder det noget for dig, om der har været røget i den bolig, du kigger på”]

Find mere om