Stor tillid til stigende huspriser

Foto: Boligsiden

Når det går godt på boligmarkedet, forventer vi også, at det går godt i den periode, der kommer. En ny undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser stor tiltro til prisudviklingen på boligmarkedet resten af året.

De støt stigende huspriser har givet boligejerne tro på, at festen fortsætter året ud. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer knap halvdelen, at de forventer, at prisen på et almindeligt parcelhus vil være 1-4 procent højere om et halvt år, mens hele 16 procent tror, at prisen vil være mere end 4 procent højere. Hver fjerde tror på uændrede priser, og kun 11 procent forventer, at priserne vil falde.

Prognosen er ikke urealistisk, men det kan spille en rolle, hvor i landet man befinder sig. Der vil være mange områder, hvor priserne stiger, men de 11 procent, der spår prisfald, kan få ret, hvis de bor i områder, hvor prisudviklingen stadig halter, eller i områder hvor priserne allerede er steget så meget, at de stabiliserer sig eller endda falder en smule.

Tidligere undersøgelser viser dog, at brugerne sjældent forudsiger fremtiden, men i højere grad giver et billede af, hvordan prisudviklingen er netop nu.

”Generelt er det svært at spå om fremtiden, så typisk fremskriver boligejerne den udvikling, der er netop nu, og dermed får man ikke forudset ændringer i markedet. Undersøgelsen siger derfor ikke meget noget om, hvad der reelt venter os, men om hvor stor tilliden er til boligmarkedet netop nu”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Find mere om