Spirende optimisme på boligmarkedet

Foto: Boligsiden

Flere tror på svagt stigende priser på parcelhusene, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Mundvigene vender op i et forsigtigt smil, når det handler om boligmarkedet. 2 ud af 3 blandt Boligsiden.dks brugere tror på uændrede eller stigende priser på parcelhuse, hvis de skal kigge et halvt år frem i krystalkuglen. 7,5 % tror på prisstigninger på over 4 %.

Flere af os har højere forventninger

Sammenlignet med december 2012, tror 8 % flere på uændrede eller stigende priser på parcelhuse.

”Optimismekurven er for opadgående”, udtaler Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk., og fortsætter: ”I december 2012 troede 62 % af alle adspurgte på uændrede eller stigende priser på parcelhuse, hvis de skulle se et halvt år frem. Nu tror 70 % på uændrede eller stigende priser”.

Andelen af pessimister er samtidig faldet. Hvor 15 % i december 2012 forudså prisfald på mere end 4 %, er det kun 11 %, der i dag forventer prisfald i den størrelsesorden.

Mens vi venter på parcelhusene

Mens priserne på ejerlejlighederne er steget betragteligt over det seneste år, lader parcellerne vente på sig. ”Kurven har været svagt stigende og afspejler i virkeligheden forventningerne ganske godt”, siger Birgit Daetz, der dog tror på, at parcellerne også følger med: ”Historisk set plejer markedet for ejerlejligheder at vise vejen. Villaerne følger trop, men ændringen kommer senere. Så optimismen er ikke ubegrundet”, afslutter hun.

Find mere om