Sommerhusferien er stadig et hit

Foto: Boligsiden.

Antallet af sommerhushandler er steget markant i år, og intet tyder på, at vi har vendt sommerhuset ryggen. Men ikke alle vil eje deres eget sommerhus, viser ny undersøgelse af Boligsiden.dk.  

For nogle er turen i sommerhus den eneste rigtige måde at holde ferie på. Alligevel har sommerhusmarkedet stået stille i en længere årrække, og før der endelig begyndte at komme gang i salget i år, kunne man have troet, at tiden var løbet fra sommerhusene. Det er dog langt fra tilfældet.

I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk, svarer 23 procent, at de allerede har sommerhus. Dertil kommer de 11 procent, der gerne vil i sommerhus, men helst i et lejet et af slagsen. 27 procent ville gerne eje et sommerhus, men har ikke råd, og 8 procent er på jagt efter et sommerhus, men har endnu ikke fundet det rigtige endnu. Tilsammen er der dermed 69 procent – mere end to tredjedele – der udviser interesse for sommerhuslivet. Dertil kommer de 28 procent, der hellere vil på andre typer ferier, og de tre procent der svarer Andet.

”Sommerhuset kan være en billig måde at holde ferie på, hvis man bruger sit sommerhus meget. Sommerhuset bliver dyrt, hvis man kun sjældent bruger det; Så kan det bedre betale sig at leje et hus i de uger, man vil af sted”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Vi gider ikke vedligeholde endnu et hus

Sommerhuset er ofte et værdsat fristed for familier med småbørn. Her kan ungerne mosle rundt, uden at stressede forældre skal tage hensyn til andre hotel- eller restaurantgæster.

Til gengæld kan sommerhuset blive en stressfaktor, fordi der pludselig er en ekstra bolig, der skal vedligeholdes, have slået græs og males. I undersøgelsen blandt Boligsidens brugere udtrykker mange netop, at tanken om det ekstra vedligehold er det, der afholder dem fra at købe sommerhus.

”Sommerhuset kan blive en klods om benet, hvis det bliver en sur pligt at vedligeholde det. Her kan man overveje, om man har råd til at betale sig fra fx græsslåning og de store opgaver som maling af et træhus. Hvis man kan og vil leje huset ud i en uge eller to om året, er den ekstra indtægt måske nok til at betale sig fra vedligeholdet”, siger Birgit Daetz.

Find mere om