Solceller er en god forretning for dit hus

Foto: Pixabay.

Hver fjerde overvejer positivt at få solceller sat op, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men flere er forbeholdne over for solceller på boligen.

Skønt vi bliver mere og mere opmærksomme på energiforbruget, når vi køber bolig, har vi endnu ikke for alvor taget solcellerne til os. 28 procent svarer i en undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk, at de ikke ønsker solceller på boligen, selvom de har overvejet det. 25 procent overvejer det stadig, mens 12 procent aldrig har skænket solceller en tanke. 15 procent har allerede solceller på boligen.

”Jeg tror, at der kommer et naturligt øget fokus på solceller i fremtiden. Vi ser en udtalt interesse på energiforbruget i boligerne allerede nu og en efterspørgsel efter energirigtige boliger. I stedet for at købe sig til et lavenergihus, kan man jo gøre meget ved sit eget hus ved at sætte solceller op”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Solceller øger udbudsprisen

Alt tyder på, at solceller er en god forretning for din bolig. Boliger med solceller sælges nemlig for godt 3.000 kroner mere pr. kvadratmeter end boliger uden. I Region Sjælland er der en ekstra gevinst, for her øges kvadratmeterprisen med 4.000 kroner, hvis solcellerne har fundet vej til taget. Nordjyderne scorer den mindste gevinst på solcellerne; de skal ikke regne med mere end små 2.000 kroner ekstra pr. kvadratmeter, hvilket dog også giver en pæn gevinst. For et nordjysk hus på 140 kvadratmeter er der 268.000 kroner at hente som bonus.

Ud over at solcellerne tilsyneladende øger udbudsprisen på boligen, er der andre økonomiske argumenter for at få solcellerne monteret. Boliger med solceller kan nedsat udgiften til energi betragteligt. I en undersøgelse fra september 2012 fra Boligejernes videncenter Bolius svarer 85 procent da også, at økonomien var en af de væsentligste årsager til, at de fik installeret solceller. I den forbindelse spillede miljøhensyn en ikke uvæsentlig men alligevel langt mere beskeden rolle.

Husets fysiske transformation har en mindre betydning. Alligevel synes hver tredje, at solceller gør huset grimmere.

Solceller er en god forretning

Med de stigende energipriser og faldende priser på solcelleanlæg, kan solcellerne gå hen og blive en rigtig god forretning for dig, der sætter dem op. Priserne på solcelleanlæggene varierer, og du bør få lavet et konkret tilbud til dig og dit hus. Beregninger fra ClimaCare på pakkeløsninger ligger dog fra 60.000 kroner til mere end det dobbelte.

Sådan gjorde vi

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 9. – 15. januar spørgsmålet: ”Har du overvejet at få solceller på din bolig?” 1.041 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om