Snydt på boligmarkedet

Foto: Boligsiden

6 ud af 10 har misset en bolighandel, viser en ny undersøgelse af Boligsiden.dk

Du har fundet drømmeboligen og har måske endda indledt en prisforhandling. Og så pludselig kommer der en anden køber ind fra højre, og tager din bolig for næsen af dig. Lyder det velkendt? 6 ud af 10 blandt brugerne på Boligsiden.dk ved præcis, hvordan det føles, for de har selv prøvet det.

I en undersøgelse blandt 940 af Boligsiden.dks brugere svarer 7 procent, at de har misset en sommerhushandel, 13 procent en lejlighedshandel og hele 38 procent har misset et huskøb, fordi andre har købt boligen, som de ellers havde planlagt at købe.

”Det kan lyde af meget, men nogle gange dækker en misset bolighandel over, at man som køber ikke selv har kunnet rykke hurtigt nok. Mange vil gerne have solgt den nuværende bolig, før de køber nyt, men så snart ens egen bolig er til salg, begynder man at kigge efter ny. Finder man så drømmeboligen, mens man stadig venter på salget af sin egen, kan det pludselig gå for langsomt, og så bliver man overhalet indenom af købere, der er klar til at rykke”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Men det er også et udtryk for, at der fx er boliger, der bliver sat til en skarp pris fra starten af, og så skal man som køber ikke tøve alt for længe og lige se, om man kan presse prisen. Ikke alle er klar over, at hvert femte hus bliver solgt til prisen eller over, og at salgstiden er for nedadgående. Først når man misser en bolig, går det måske op for en, at man er i konkurrence med de andre boligkøbere”.

Solgt på 17 dage

I september måned blev hver fjerde ejerlejlighed solgt på gennemsnitligt 17 dage. En fjerdedel af villaerne blev solgt på gennemsnitligt 30 dage, og for sommerhusenes vedkommende kunne hver fjerde klare sig med en salgstid på 39 dage i gennemsnit. Hurtige salgstider øger risikoen for, at andre boligkøbere er hurtigere end en selv, og man misser handlen. Men før panikken breder sig, maner Birgit Daetz til besindighed:

”Der er i øjeblikket over 77.000 boliger til salg på Boligsiden.dk og godt 400 på www.boligsiden.dk/tvangsauktioner. Misser man en bolighandel, er der andre fisk i søen. Men selvfølgelig er det forbistret ærgerligt, hvis man havde gået og planlagt indretningen og livet i den bolig, der så blev solgt til en anden”.

Find mere om