Snyder du dig selv når du køber bolig?

Foto: Boligsiden

Hver tiende undersøger ikke prisniveauet i lokalområdet, inden de køber bolig. Det viser en ny afstemning foretaget blandt brugere på Boligsiden.dk.

Der kan være mange penge at spare på boligkøbet ved at undersøge prisniveauet i lokalområdet, inden du afgiver dit bud. For selvom det kan være svært at sammenligne enkelte boliger, siger gennemsnitspriserne alligevel en masse om rammerne for, hvad de pågældende huse eller lejligheder bør koste.

En ny afstemning blandt mere end 1.000 brugere på Boligsiden.dk viser imidlertid, at hver tiende slet ikke skeler til priserne i området, inden de køber bolig.

”Det er overraskende, at man som kommende boligkøber ikke lige stikker en finger i jorden og laver lidt research. En bolig er for de fleste det dyreste køb, de kommer til at foretage i deres liv, og derfor er det rart at vide, om man har givet hånd på en fair handel,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mæglerens vigtigste opgave

Hun påpeger, at mange boliger på markedet dog er prissat inden for rimelige rammer, og at de ellers vil regulere sig selv over tid.

”Lige præcis fastsættelsen af prisen er ejendomsmæglerens vigtigste opgave, da det er den mest afgørende indgang til et salg. Men som forbruger er det altid godt at tilegne sig viden på egen hånd, så man selv kan orientere sig i markedet, når man sidder derhjemme og kigger på boliger på nettet,” siger Birgit Daetz.

Det gør de fleste dog også, viser afstemningen. 86 procent af de brugere, der har afgivet svar, svarer ja til, at de undersøger markedet, inden de køber bolig.

”Det er klart, at det i nogle dele af landet giver mere mening at bruge tid på at undersøge priserne i lokalområdet, eksempelvis steder hvor konkurrencen ikke er så stor, og der er mere plads til forhandling. Køber du derimod lejlighed midt i København, hvor prisniveauet er højt, kan det være rart at kende markedet, så man ikke underbyder og misser en handel,” siger Birgit Daetz.

Vil du se den gennemsnitlige kvadratmeterpris på solgte huse og ejerlejligheder i din kommune? Se mere på Boligsidens Markedsindeks.

Sådan gjorde vi:
Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden 10. januar til 24. januar 2018. I alt er der afgivet 1.029 svar til spørgsmålet ”Når du skal købe bolig, skeler du så til boligpriserne i lokalområdet, inden du køber?” Svarene fordeler sig således:

Når du skal købe bolig, skeler du så til boligpriserne

TIP! Når du søger bolig på Boligsiden.dk, kan du vælge kortvisning af dine søgeresultater, hvilket giver mulighed for at benytte ’lag på kort’-funktionen. Her kan du få vist, hvor i området kvadratmeterpriserne er henholdsvis lavest og højest.