Skolernes ry spiller ind på de boligsøgendes købelyst

Foto: Boligsiden

Boligkøberne skeler i høj grad til de lokale skolers ry, når de er på udkig efter en ny bolig. Det viser en ny afstemning, som Boligsiden har lavet.

Hvordan er skolerne i området?

Det er et spørgsmål, som landets ejendomsmæglere ofte bliver stillet ved fremvisninger af boliger. Og svaret er i mange tilfælde afgørende for boligkøbernes lyst til at sætte en underskrift på købsaftalen for den pågældende ejendom.

I en ny afstemning på Boligsiden svarer 44 procent af de adspurgte brugere, at de ikke vil købe boligen, hvis skolerne i området er dårlige.

”Når man er på udkig efter en ny bolig, er det i langt de fleste tilfælde fordi, man er på udkig efter det hjem, der skal danne rammen om ens liv i de næste mange år. Har man børn, er det derfor helt naturligt afgørende, at man finder en bolig et sted, hvor der også er en god skole tilknyttet. For tanken om enten at skulle skifte skole undervejs i barnets liv eller måske endda flytte igen, er uoverskuelig for mange,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Forskellige behov

Omvendt er der også en stor gruppe af boligsøgende, for hvem skolerne slet ikke er et fokuspunkt.

I Boligsidens afstemning svarer 30 procent af brugerne, svarende til 351 personer, at skolerne slet ingen betydning har, da de ikke har børn i den skolepligtige alder.

”Vores boligbehov ændrer sig igennem hele livet, og heldigvis er det ikke kun én gruppe af købere, der er på udkig efter ny bolig. Så hvad der er vigtigt for mig lige nu, er ikke nødvendigvis det rigtige for dig. Og på den måde gennemgår vi alle forskellige dele af livscyklussen og op- og nedprioriterer forskellige behov. Derfor vil der også altid være købere til de forskellige former for boliger,” siger Birgit Daetz.

Foruden de allerede nævnte svar er der desuden 18 procent af Boligsidens brugere, der svarer, at skolerne har betydning for deres valg af ny bolig, men at det ikke er et afgørende parameter, imens seks procent slet ikke skeler til skolernes ry.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 18. august til 31. august. I alt 1.164 brugere har svaret på spørgsmålet:

Find mere om