Så stor indflydelse har den lokale skole på boligkøbet

Foto: Boligsiden.

Skolernes ry har stor betydning for, hvor vi vil bo, viser en undersøgelse foretaget blandt Boligsidens brugere.

Det er ikke ligegyldigt, hvad et kommende nærområde byder på, når vi skal købe ny bolig. Skolens ry spiller en stor rolle i kommende køberes bevidsthed, når det nye lokalmiljø bliver inspiceret.

Mere end halvdelen af Boligsiden.dks brugere, som deltog i en undersøgelse om emnet, mente, at det er vigtigt for dem at købe bolig et sted, hvor skolen har et godt ry.

”Vi kan se på priser og salgstider, at kvarterer og lokalsamfundet er en væsentlig faktor for, hvor vi investerer i bolig”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Naturligvis betyder det meget for os, at vores børn trives og udvikles i den lokale skole. Derfor prioriterer mange at bosætte sig i et område med en god skole, så skolen skaber en tryg ramme for børnene. Så hvis du står og skal sælge din bolig i et område, hvor der er en god skole, så er det bestemt noget, du kan lægge vægt på i salgsopstillingen”, siger Birgit Daetz med henvisning til, at 53 procent af brugerne overvejer skolers ry, når de søger bolig.

Tilpas din boligsøgning

Mange mæglere vælger da også allerede at tilføje information om skoler i salgsopstillingen. Og det kan boligsøgende med fordel udnytte, når der søges efter bolig på Boligsiden.dk.

Her kan du tilføje specifikke ord til din søgning, for eksempel ”skole” for dermed at få en liste over boliger, hvor skole er nævnt i salgsopstillingen. Det kan gøre det lettere at indsnævre listen over potentielle boliger, der ellers kan være lang og måske lidt uoverskuelig.

I undersøgelsen svarer 29 procent, at det ikke har nogen betydning for dem, hvilket ry skolen har, da de ikke har børn i den skolepligtige alder. Kun lige omkring syv procent svarer, at det ikke har nogen betydning, selv om de har børn i den skolepligtige alder.

Sådan gjorde vi:

Vi har gennemført undersøgelsen:

”Har det betydning, hvor gode skolernes ry er, der hvor du vil købe bolig?”

I perioden 7. – 22. november. 1.078 svarede.

Find mere om