Rundspørge: Syv ud af ti solgte bolig med fortjeneste i 2018

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

Langt de fleste af Boligsiden.dk’s brugere, der solgte en bolig i 2018, kom ud af handlen med en fortjeneste, viser en rundspørge.

Der er stadig gang i bolighandlen i Danmark, og selv om 2018 bød på et lille dyk i antallet af handler i forhold til året før, så blev der i alt handlet 83.000 boliger over hele landet.

Og for langt de fleste var det en god forretning at sælge deres bolig. Sådan forholdt det sig i hvert fald for hovedparten af respondenterne i en rundspørge på Boligsiden.dk.

Ud af de 740 brugere, der i rundspørgen angiver, at de har solgt en bolig i 2018, svarer mere end 70 procent, at de kom ud af handlen med en fortjeneste.

Tallene kommer ikke bag på Birgit Daetz, kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk.

”Priserne på boliger er steget markant de seneste år, så der er mange, der lige nu kommer ud af en bolighandel med en fortjeneste, fordi prisen mange steder i landet er på et meget højt niveau. Dermed er der mange, der har et godt økonomisk fundament for deres næste boligkøb, og det er positivt,” siger hun.

Godt hver femte af respondenterne i rundspørgen var mindre heldige med deres boligsalg, da de måtte notere et tab i forbindelse med salget.

Dertil kommer en lille andel på knap ni procent, der hverken tjente eller tabte penge på bolighandlen.

Sådan gjorde vi
Rundspørgen er foretaget blandt Boligsiden.dk’s brugere i perioden 14. februar til 12. marts, hvor vi stillede spørgsmålet: Har du solgt bolig i 2018, hvoraf 1271 svarede ”nej”. Blandt de resterende 740 fordelte svarene sig således:

Find mere om