Ro og lavere boligpriser lokker folk ud af de store byer

En lavere kvadratmeterpris er den primære årsag til, at de boligsøgende overvejer at rykke ud af byen, men også muligheden for mere ro, trækker. Det viser en ny rundspørge blandt brugerne på Boligsiden.dk.

Hvis du er en af de danskere, der bor i en af landets større byer, hvad kunne så få dig til at flytte ud på den anden side af bygrænsen? Det har Boligsiden.dk spurgt brugerne om i en ny afstemning. Blandt de 80 procent, der bor i eller omkring en stor by, er der to ting, der lokker.

22 procent angiver at lavere kvadratmeterpriser er en faktor, der kan påvirke beslutningen omkring, hvor en kommende bolig skal ligge.

”Det er ikke overraskende, at priserne har stor betydning. Mange danskere bor i de store byer af en årsag. Det kan være studie eller jobmuligheder. Og når der kommer børn ind i billedet, bliver institutioner og skole i nær afstand også en prioritet i det logistiske puslespil. Samtidig er det netop, når der kommer børn til, at behovet for mere plads melder sig, og der er kvadratmeterprisen afgørende, fordi du får langt mere for pengene, hvis du kan trives uden for centrum,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mere ro og natur, tak!

Hver femte angiver desuden, at mere ro ville være den primære årsag til at flytte ud af byen, mens lidt over hver tiende peger på flere grønne områder som det mest attraktive ved at bevæge sig længere væk fra landets knudepunkter.

”Ro og grønne områder hænger godt sammen. Det handler for mange om lysten til at bygge rede et sted, hvor der er lidt højere til loftet, mere græs mellem tæerne og mindre fart på. Det at få muligheden for at kunne nyde naturen i hverdagen uden at det skal være en udflugt, er en luksus, som man godt kan savne, hvis man eksempelvis bor i etagebyggeri i byen,” siger Birgit Daetz.

I afstemningen svarer en fjerdedel, at de ikke er flytbare og kun vil bo i eller i nærheden af en stor by.

”Boligkøberne er forskellige. De enkelte prioriterer i forhold til den livsstil, de fører. Både byen, landet og det der ligger derimellem har stærke kvaliteter. At priserne i byerne er så høje, som vi ser nu, kan være med til at åbnes fleres øjne for de muligheder, der er uden for byerne, og det er en god ting. Ikke kun for boligmarkedet, men også for bevarelsen af landsbylivet og den videre udvikling i de ydre dele af provinsen,” lyder det fra Birgit Daetz.

Skal du søge bolig? På Boligsiden.dk kan du lave en radiussøgning. På den måde kan du nemt udvide dit søgeområde. Måske finder du måske et hus, der ligger på den anden side af din oprindelige grænse til billigere penge og i grønnere omgivelser.

Sådan gjorde vi:
Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden fra den 11. juli til den 23. juli. I alt er der afgivet 1.150 svar til spørgsmålet:

Hvad kunne få dig til at se på boliger længere væk fra de store byer?