Risiko for indbrud: Så mange overvejer videoovervågning

Foto: Boligsiden

Der er så godt som dødt løb mellem dem, der vil videoovervåge deres hjem for at forhindre indbrud, og dem der ikke vil. Det viser en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk.

Det er december, og om bare to dage er det juleaften. Her samles familie og venner hos hinanden og spiser fjerkræ, danser om juletræ og åbner julegaver. Det efterlader mange danskeres hjem tomme, og det ved indbrudstyvene. Ifølge en undersøgelse lavet af Det Kriminalpræventive Råd var der 337 indbrud om dagen i december 2016, og det gjorde det til tyvenes foretrukne indbrudsmåned.

Men hvad skal boligejerne gøre ved det? Boligsiden.dk har spurgt brugerne, om de overvejer at installere videoovervågning af deres hjem for at forhindre indbrud. Svarene viser, at brugerne deler sig i to næsten lige store grupper. Der er 45 procent, der svarer, at de enten overvejer at installere videoovervågning, eller at de allerede har gjort det. Nej-sigerne har næsten samme svarrate.

”Tallene viser, at det er et emne, der splitter boligejerne. For selvfølgelig kan det være en god ide at installere videoovervågning, men der er også mange, der forbinder overvågning med noget ubehageligt, og så er det også en dyr investering. Hvis det omvendt kan forhindre indbrud, kan det givet noget tryghed, og så er pengene godt givet ud,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Opfordrer til brug af nabohjælp

Der er dog også andre metoder, der kan forhindre indbrud, og ifølge Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden er nabohjælp effektivt og forhindrer hvert femte indbrud. Det kan også være årsag til, at op mod halvdelen af de brugere, der har afgivet svar, ikke overvejer videoovervågning.

”Om man er i de overvejelser kommer også an på, hvor man bor i landet. Bor man i byen, er der gadelys og naboer til alle sider. Bor du på landet, så er der mange steder meget langt mellem husene, og så er der måske ikke så meget nabohjælp at hente, og her vil videoovervågning være en løsning for nogle,” siger Birgit Daetz.

Er du hjemme i julen, så kan du hjælpe dine naboer ved at gå til nabohjælp.dk. Her kan du oprette dig som nabohjælper og få muligheden for at sende og modtage advarsler, hvis der sker noget mistænkeligt i dit område.

Sådan gjorde vi
Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden 11. december til 21. december 2017. I alt er der afgivet 860 svar til spørgsmålet ”Overvejer du at installere videoovervågning af dit hjem for at forhindre indbrud?” Svarene fordeler sig således:

Find mere om