Påsken står i boligens tegn

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

Boligen har stadig høj prioritet i påskedagene, viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Når påsken står for døren, skal vi i haven, se på boliger til salg og i sommerhus.

 Selvom påsken byder på lidt færre traditioner end julen, er én ting sikkert, og det er, at boligen har en af hovedrollerne i danskernes påskeplaner. En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at 19 procent har planlagt at gå i haven i påsken, 18 procent skal se på boliger til salg og lige så mange skal i sommerhus. 13,5 procent skal i arbejdstøjet og har planer om at få malet, bygget om eller klaret andre projekter i boligen.

”Påskedagene er de første fridage, der kommer i foråret, og her er vejret ved at være klar til, at man kan komme i haven og i sommerhus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, som forklaring på danskernes boligaktiviteter i den kommende højtid.

Tidlig påske kan spænde ben for boligaktiviteter

Påsken ligger tidligt i år, og det kan gøre det svært at føre planerne om havearbejde ud i livet. Nattefrosten kan bide sig fast, og det det sætter både nogle begrænsninger for havearbejdet, ligesom at temperaturer omkring frysepunktet heller ikke for alvor sætter gang i sommerhussæsonen. Boligsøgning er dog en af de aktiviteter, der kan klares uafhængigt af temperaturene udenfor.

”Boligsøgningen starter ofte hjemme i sofaen, hvor flere og flere bruger mobilen eller tabletten til at søge efter bolig. Når drømmehusene er fundet, vælger mange at køre til åbent hus i påsken, hvor det efterhånden er blevet en tradition, at der er ekstra mange åbent hus-arrangementer”, siger Birgit Daetz.

Myten om mange påskesalg

Mange tror, at påsken byder på et højt antal boligsalg, men det er ikke tilfældet. I påsken nøjes vi nemlig med at kigge på bolig; selve handlerne kommer først efter påske.

”Ser vi på udsving i antallet af bolighandler, sker der sjældent noget opsigtsvækkende i påsken. Det hænger både sammen med, at det først er her, udbuddet begynder at stige, og at mange først begynder at gå til åbent hus omkring påsken. Men selvfølgelig er der også noget helt lavpraktisk i, at bankerne er lukkede, så mange må vente på endelig godkendelse af købet til senere”, siger Birgit Daetz.

At de boliginteresserede kun kigger på sommerhus i påsken, er en anden myte, der heller ikke har hold virkeligheden. Vi er nemlig i endnu højere grad interesseret i helårsboliger i påsken. Selvom sommerhusene oplever et boost i interessen i påsken, har helårsboligerne stadig en større køberskarer, der også bliver ansporet af solstrejf og lunere vejr.

Sådan gjorde vi

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 7. – 14. marts 2016 spørgsmålet: ”Hvad skal du lave i påsken?” 1.015 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om