Påsken bruger vi på boligen

Mange bruger påsken på aktiviteter i boligen: Vi skal i haven, se på boliger til salg, i sommerhus og renovere, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Påskeferien står for mange i boligens tegn. At gå i haven og se på boliger til salg er stadig vores to favoritter i påsken. Men også sommerhuset trækker, og mange har planer om at renovere boligen.

I en undersøgelse blandt 1.267 brugere på Boligsiden.dk, svarer 22 procent, at de skal se på boliger til salg, og 20 procent skal i haven. 18 procent skal i sommerhus, og kun en mindre procentdel skal rejse, renovere boligen eller har andre eller ingen planer.

”Påsken er traditionelt set den højtid, hvor flest nok ser på boliger til salg. Det er dog ikke fordi salget af boliger plejer at stige i påsken, men det er altså her vi laver alle de indledende øvelser til et senere boligkøb”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mange muligheder for at boligjagt

I 2014 slog antallet af åbent hus-arrangementer rekord anden påskedag, hvor mere end 15.000 boligsælgere åbnede døren for nysgerrige boligkøbere. I år er der indtil videre ikke annonceret helt så mange åbent hus-arrangementer, men der er stadig mange muligheder for at nærstudere boliger, der er til salg.

”Internettet er åbent døgnet rundt, og der er over 66.000 boliger til salg på Boligsiden.dk. Samtidig er det altid spændende at køre en tur ud og se på de områder, hvor man gerne vil bo; prøve at gå en runde og se, om det er så tiltrækkende, som man lige troede, da man fandt boligen på nettet. Sidst men ikke mindst er påsken jo en oplagt mulighed for at gribe mobilen og søge bolig, mens du er i sommerhus eller på farten. Her kan du også se, hvilke boliger i området, hvor du er, der holder åbent hus”, siger Birgit Daetz.