Øget tiltro til moderat stigende huspriser

Foto: Boligsiden

På trods af stabile villapriser, er der en øget tiltro til at huspriserne vil stige moderat, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Huspriserne har stort set ligget stille de sidste ni måneder, men alligevel er der en stille optimisme blandt brugerne på Boligsiden.dk. Her tror 16 procent, at prisen på et almindeligt parcelhus vil være steget mere end 4 procent om et halvt år, mens 46 procent tror, at prisen vil være steget 1-4 procent. Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

I en tidligere undersøgelse fra september 2015 svarede 16,2 procent, at de troede på prisstigninger på over 4 procent, men 43,6 svarede, at de troede på prisstigninger på 1-4 procent. Samlet set er der altså flere, der tror, at priserne vil stige moderat.

”Undersøgelsen bærer præg af, at boligmarkedet samlet set har været i fremgang. Der her været et øget antal bolighandler, og salgspriserne er steget for alle boligtyperne, når vi ser et år tilbage. Men mange har ikke taget højde for, at udviklingen primært skete sidste forår, og at der ikke er sket så store ændringer det sidste halve år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Prisudvikling får svært ved at holde stik

Huspriserne kan få svært ved at leve op til de forventninger, der er til dem. De 27 procent, der i undersøgelsen har svaret, at de tror på uændrede priser, dvs. på mellem en procents stigning eller fald, bliver dem, der formodentlig kommer tættest på.

”Ser vi et halvt år tilbage, ligger salgsprisen for villaer og rækkehuse næsten på kroner og ører på det, vi ser i dag. Historisk set plejer priserne dog at stige i forårsmånederne, men det er mere uvist, om stigningen kommer op over en procent”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 1. – 5. februar 2016 spørgsmålet: ”Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være” 1.043 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om