Nye tal viser: Påsken skal bruges på boligen

En afstemning på Boligsiden.dk viser, at 70 procent af brugerne skal bruge påsken på aktiviteter, der er boligrelaterede. Blandt andet skal hver femte ud og kigge på ny bolig.

Påsken er lige rundt om hjørnet, og måske ved du allerede, hvad du skal bruge helligdagene på. I så fald hører du til flertallet af brugerne på Boligsiden.dk. En afstemning viser nemlig, at de fleste allerede i begyndelsen af måneden havde lagt planer for den æggende højtid.

Knap hver femte skal ud og se på ny bolig i påsken, og ser man nærmere på, hvordan brugerne ellers har svaret i afstemningen, kan man se, at godt 20 procent skal i haven og næsten ligeså mange i sommerhus – enten for at feriere eller for at gøre klar til en ny sæson. Derudover er der 13 procent, der skal bruge fridagene på at renovere og istandsætte boligen.

Tendensen fortsætter

Kun lidt over hver tiende skal rejse, mens 16 procent enten skal lave noget helt andet eller endnu ikke har lagt sig fast på, hvordan de ekstra fridage skal spenderes.

”Det betyder, at syv ud af ti af vores brugere har planlagt aktiviteter, der er relateret til boligen. Lignende afstemninger fra de foregående år har vist den samme tendens, at de mange fridage i streg gør det oplagt at kaste sig over lidt større projekter i forhold til hus og have,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hører du til den femtedel, der skal på boligjagt – eller den gruppe, der endnu ikke har lagt de store planer – kan du lade dig friste af de knap 13.500 sommerhuse, der lige nu er til salg på Boligsiden.dk. Og der er lidt for enhver pengepung. Udbudspriserne varierer fra 70.000 kroner til 29,5 millioner kroner.

Sådan gjorde vi:

Fra den 7. til den 21. marts 2017 spurgte vi Boligsiden.dk’s brugere: ”Hvad skal du lave i påsken?”. Vi fik i alt 1.883 svar, som fordeler sig således: