Ny undersøgelse: Så mange planlægger boligkøb i 2024

Foto: Boligsiden

I en ny undersøgelse har Boligsidens brugere svaret på, hvorvidt de har planer om at købe ny bolig i år.

Skal det være i år, at jeg køber mit nye hjem?

Sådan er der måske flere, der fra tid til anden spørger sig selv, hvis de leger med tanken om at købe og sælge bolig inden for en overskuelig årrække.

I samme anledning ligger det nok også mange på sinde, hvilken tilstand boligmarkedet er i et givent år, og om den tilstand er ønskværdig i forhold til at købe en bolig og eventuelt sælge en bolig med henblik på at købe en ny bolig.

Flere har nok også stillet sig selv spørgsmålet, om 2024 nu er året, hvor det vil give mening at finde drømmeboligen. Og for andre kan personlige og praktiske årsager give anledning til, at det lige præcis er i år, at der skal ske noget nyt i form af en ny ejerbolig.

I en ny undersøgelse af Boligsiden spurgt sine brugere, om de har planer om at købe ny bolig i 2024.

Til det svarer 45 procent af dem, der har deltaget i undersøgelsen, ja, mens 42 procent svarer nej. 13 procent ved endnu ikke, om de planlægger boligkøb i år.

”I og med at Boligsiden jo er Danmarks største boligportal, der blandt andet viser alle boliger til salg, så ville man måske forvente, at en overvægt af vores brugere står lige på vippen til et boligkøb. Men af dem, der har svaret på vores seneste undersøgelse, er det altså kun lidt under halvdelen, og det er i sig selv ret interessant,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Omvendt ved vi også, at mange benytter Boligsiden, hvis de interesserer sig for udviklingen på boligmarkedet eller generelt nyder at kigge på og måske lade sig inspirere af de mange boliger til salg. Derudover giver undersøgelsen et pejlemærke om, at der i hvert fald for halvdelen af vores brugere er et behov for og en lyst at købe bolig i år, som jo også indikerer en vis tillid og tiltro til boligmarkedet anno 2024, som i sig selv er positivt.”

Sådan har vi gjort:

I perioden fra 31. januar 2024 til 15. februar 2024 har Boligsiden stillet nedenstående spørgsmål til sine brugere:

Har du planer om at købe ny bolig i 2024?

I alt deltog 1.100 i undersøgelsen.

Find mere om