Ny undersøgelse: Hver anden vil køre 50 kilometer eller mere til arbejde

København

Foto: Pixabay

I en ny undersøgelse blandt Boligsidens brugere svarer knap hver anden, at de er villige til at køre op til 50 kilometer eller mere fra deres bopæl og til deres arbejdsplads.

Hvor langt er du villig til at køre til arbejde fra din bolig?

Dét spørgsmål har Boligsiden netop spurgt sine besøgende om i en ny brugerundersøgelse.

Og her svarer lige knap hver anden af Boligsidens brugere, at de kan acceptere en køretur til arbejde på op til 50 kilometer eller mere.

Konkret lyder svaret for 35 procent af brugerne, at de er villige til at køre op til 50 kilometer til arbejde fra deres bolig, mens det for 10 procent er 100 kilometer. Og fire procent er villige til at køre over 100 kilometer til arbejde.

”Lige knap halvdelen af Boligsidens brugere er villige til at tage en køretur til og fra arbejde op til 50 kilometer eller mere, hvilket rundt regnet svarer til omkring minimum en times tid hver vej – alt efter hastighedsgrænser og trafik,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”At være villig til en rask køretur til arbejde kan have den fordel, at man udvider ens præferencer i forhold til beliggenhed, når man er på boligjagt. Dermed får man alt andet lige mere at vælge imellem, så rejsen til drømmeboligen måske bliver nemmere. Samtidig ligger mange arbejdspladser i byområder, hvor det oftest er dyrere at bosætte sig. Er man villig til at køre et stykke til og fra arbejde, kan det dermed betyde, at man kan bo længere væk fra byerne, hvor man måske også kan få råd til lidt flere kvadratmeter,” fortsætter hun.

Kan gøre det nemmere at finde drømmeboligen

Birgit Daetz pointerer desuden, at flere arbejdspladser har taget muligheden for hjemmearbejde til sig som følge af coronanedlukningerne, hvilket også kan have en effekt for brugernes villighed til at pendle.

”Vi har tidligere lavet tilsvarende undersøgelser blandt vores brugere, som viste, at flere var villige til at pendle længere på grund af muligheden for hjemmearbejde. Det giver også god mening, så det ikke er hver dag, at man skal sætte sig i selen for flere timers køretur til og fra arbejde. Det giver bedre mulighed for at indfri ønskerne til drømmeboligen, så man eksempelvis kan bo midt i naturen, selv om ens arbejdsplads ligger i byen,” siger hun. 

LÆS OGSÅ: Fire ud af ti er villige til at pendle længere til job efter corona

Knap halvdelen vil køre under 20 kilometer

Ser vi på, hvad den resterende del af brugerne har svaret, når det kommer til distancen, de er villige til at køre for at komme på arbejde, svarer 48 procent, at de vil køre under 20 kilometer.

Helt konkret svarer 17 procent af Boligsidens brugere således, at de er villige til at køre op til 10 kilometer fra deres bopæl og til deres arbejdsplads, mens 31 procent er villige til at køre op til 20 kilometer.

”På mange måder er antallet af kilometer relativt, da det også handler om risikoen for tæt trafik i myldretid. Eksempelvis kan 20 kilometer hurtigt blive til lang tid, hvis man skal møde på arbejde i de større byer, hvor trafikpropper typisk er en del af hverdagen. Har man omvendt 20 kilometer, hvor det meste af utrafikeret landevej, er det en helt anden sag,” siger Birgit Daetz.