Ny undersøgelse: Hver anden tror på stigende huspriser i 2024

BBR

Foto: Unsplash

I en ny undersøgelse blandt Boligsidens brugere svarer hver anden, at de tror, huspriserne stiger i løbet af 2024.

De seneste år har været præget af bølgegang på boligmarkedet, som ikke mindst har påvirket prisudviklingen.

Først steg boligpriserne mærkbart flere steder landet over under de gyldne coronaår, hvorefter de løbende faldt i 2022 som følge af den daværende udfordrede samfundsøkonomi.

Og i 2023 steg priserne stille og roligt igen, hvor prisstigningerne nogle steder blev hjulpet godt på vej af de nye boligskatteændringer og udsigterne til at få en skatterabat.

Spørgsmålet er så, hvad vi kan forvente af prisudviklingen i 2024.

I en ny undersøgelse har Boligsiden spurgt sine brugere om, hvad de tror, der sker med huspriserne i 2024.

Her svarer 51 procent af dem, som har deltaget i undersøgelsen, at de tror, huspriserne stiger i år.

Heraf svarer 24 procent, at de tror, huspriserne stiger mere end tre procent i 2024, mens de øvrige 27 procent tror, at huspriserne stiger mellem en og tre procent.

For 16 procent af brugerne hersker der en tro på, at boligpriserne forbliver uændret i løbet af i år.

Og omvendt tror 12 procent, at huspriserne falder mellem en og tre procent i 2024, mens 15 procent har en overbevisning om, at huspriserne står til at falde med mere end tre procent.

”En stor del af vores brugere tror på, at huspriserne stiger i løbet af 2024, hvoraf et flertal faktisk tror på, at der vil ske en prisstigning på over tre procent i år. Det giver god mening, at der overordnet set er optimisme at spore blandt brugerne. 2023 sluttede af med at være et fint år på boligmarkedet med letstigende priser, og det kan meget vel fortsætte sådan i 2024. De store jokere for 2024 er renteudviklingen og de nye boligskatteændringer, som netop er trådt i kraft,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Hun fortsætter:

”Mange forventer, at renterne vil falde i løbet af året, og gør de det, vil det formentlig føre til prisstigninger på boligmarkedet. Men det er endnu i det uvisse, om de forventninger kommer til at holde stik.”

”Boligskatteændringerne kan også påvirke boligpriserne i forskellige retninger, som i høj grad afhænger af geografi. I de områder, hvor boligskatterne stiger, kan boligpriserne falde for at kompensere for, at det så vil blive dyrere for nye ejere at sidde i boligen. Omvendt kan boligpriserne stige i de områder, hvor boligskatterne falder, da det i så fald kan vise sig at være et aktiv for fremtidige ejere,” siger Birgit Daetz.

Find mere om