Ny undersøgelse: 30 procent køber bolig for at tjene penge

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

I en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer en tredjedel, at det ved et boligkøb er afgørende at kunne tjene penge på et videresalg. Blot 16 procent tænker ikke over en mulig fortjeneste.

Boligpriserne går op og ned, og der er ingen garantier for, at købet af en bolig viser sig som en guldrandet investering, når den skal sælges på ny. De seneste års priskurver har dog været stærkt opadgående, og det er måske også derfor, at en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at mange orienterer sig mod en fortjeneste, når de skal købe bolig.

I afstemningen svarer hver tredje, at det er afgørende at kunne tjene på et boligkøb. Omkring 50 procent angiver, at det betyder lidt, men ikke er afgørende for deres beslutning om at købe en specifik bolig. Blot 16 procent lader ikke de økonomiske udsigter påvirke valget om, hvilken bolig de skal købe.

”Købet af et hus eller en lejlighed vil for de fleste være den største udskrivning i livet, og derfor er det helt naturligt at give de økonomiske udsigter en seriøs tanke. Især fordi både friværdi og en fortjeneste ved et salg kan gøre det nemmere eksempelvis at udleve nye boligdrømme,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

”Mange boligkøbere tænker netop, at deres køb ikke er for evigt, og så giver det god mening at overveje, om man køber en attraktiv bolig, der vil stige i værdi og være nem at afsætte,” tilføjer hun.

Bolig til familieliv og minder

Må man sælge med et større tab, kan det omvendt blive en tung bagage, som man kan risikere at skulle slæbe rundt på i mange år. Derfor er det afgørende at tænke grundigt over økonomien, men et boligkøb handler også om mere end det.

”Hvis du skal købe bolig, er mit råd, at du især tager udgangspunkt i, hvor du ønsker at bo. Det er naturligvis ikke hensigtsmæssigt at betale for meget for boligen, og boligens pris indgår derfor som væsentlig parameter ved købet. Men husk, at du køber et hjem, som kommer til at danne rammen om familieliv og minder. Det skal helst føles godt nu og ikke kun om en årrække, hvor huset måske kan sælges til mere, end hvad du selv betalte,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Helt generelt kan man dog sige, at boligpriserne, ligesom så meget andet, er steget over tid – særligt i byerne. Så hvis den bolig, du køber, stiger i værdi, er det jo kun et plus.”

Afstemningens resultater:
Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden fra den 16. til 30. oktober. I alt er der afgivet 1.587 svar til spørgsmålet:

Hvis du skal købe ejerbolig, hvor meget betyder det så for dig, om du kan tjene på den, når du sælger igen?

Find mere om