Ny afstemning: Vi er vilde med naboens julelys

Foto: Boligsiden

Ifølge en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk er der bred opbakning til, at naboen kan gå amok med udendørs julelys. 85 procent enten elsker dem, eller synes de er hyggelige.

Den søde juletid er over os, og i de danske hjem kommer nisser, kugler og guirlander frem fra kasserne med julepynt, der har været opmagasineret i kælderen hele året. I kældrene står også de mange julemænd, julehjerter og rensdyrkaner, der hvert år beklæder husene og omdanner villakvarteret til et lyshav af grønne og røde juleblink.

På Boligsiden.dk har vi spurgt brugerne, hvad de synes om naboernes udendørs julelys. Langt de fleste er i godt julehumør og synes, at det er hyggeligt, at naboen hænger julelys op. 85 procent af de mere end 1.000 medvirkende er positivt stemte over for fænomenet.

”Der er stor forståelse for, at naboen pynter op til jul udendørs. Heldigvis. Det lyser villakvarteret op på en hyggelig måde i en periode i de mørke måneder. Mens 29 procent ligefrem svarer, at de elsker julelys, er der en stor gruppe på 56 procent, der synes, det er hyggeligt, så længe det ikke blinker forstyrrende ind i deres stue,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Og det er nok netop det, der er vigtigt at have for øje: At man er betænksom over for naboen, når man hænger en blinkende julemand op på skorstenen. Spørg ham lige, om det lyser hans soveværelse op i røde nuancer og giver ham søvnløse nætter.”

Træk på skulderen af naboens særheder

Forståelsen for naboen er i det hele taget blevet større de seneste år. Ifølge tidligere afstemninger blandt brugerne på Boligsiden.dk, er der flere i år end for tre år siden, der svarer, at de slet ikke er generet af deres nabo.

”Tolerancen mellem naboer er afgørende, og den skal naturligvis eksistere på begge sider af hækken. Naboer skal generelt være gode til at trække på skuldrene af hinandens særheder, og den her afstemning viser, at vi er lige netop det. Og det er jo smukt, at der er så mange, der er vilde med naboens julelys, og at der kun er fem procent, der direkte hader dem,” siger Birgit Daetz og slår fast:

”Julen er måske nok travl og sjappet, men den er heldigvis stadig også hjerternes fest.”

En positiv sidegevinst ved de mange blinkende julelys i december er, at de kan skræmme indbrudstyve væk. Læs mere om det her.

Afstemningens resultater
Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden 22. november til 4. december 2018. I alt er der afgivet 1.086 svar til spørgsmålet: