Ny afstemning: Naboens julelys er værdsat hos de fleste

Jul og gaver. Foto: Pixabay.

En af de juletraditioner, som kunne tænkes at give anledning til nabokonflikter, viser sig i stedet at være yderst værdsat. I en ny afstemning på Boligsiden svarer 88 procent af brugerne, at de elsker naboens julelys eller synes, de er hyggelige.

Julen er over os, og med højtiden hører diverse faste traditioner. Der skal bages kager, pyntes juletræer og for mange boligejere indebærer julen også opsætning af udendørs julelys.

Nogle holder sig til en enkelt lyskæde i et træ, imens andre skruer helt op for lysshowet i haven.

På Boligsiden har vi spurgt brugerne, hvad de egentlig synes om naboernes udendørs julelys. Boligsiden lavede en lignende afstemning sidste år, hvor opbakningen allerede dengang viste sig at være bred. Og den er ikke blevet mindre i år. Tværtimod.

Hele 88 procent af de i alt 1.100 deltagere i afstemningen svarer, at de enten elsker julelysene, eller synes de er hyggelige, så længe de ikke forstyrrer ind i stuen. I sidste års afstemning lå den andel på 85 procent af brugerne.

Hygge med hensyn

”Hele 28 procent svarer, at de ligefrem elsker naboens julelys, som bogstaveligt talt også kaster mere lys over kvarteret her i den mørke tid. Det er en juletradition, som mange af os sætter pris på, fordi det kommer os alle til gavn og skaber hygge i nabokvarteret,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Men tilhører man typen, der gør meget ud af sin julebelysning, er det selvfølgelig også vigtigt, at man tager hensyn til sine naboer på samme måde som med alle andre ting, man foretager sig i sit villakvarter. Afstemningens resultater tyder heldigvis også på, at danskerne er gode til netop dette.”

Julelysene er i den grad blevet populære rundt omkring på de danske villaveje, og flere steder i landet er der både faste traditioner om at pynte husene livligt op, ligesom der flere steder konkurreres i, hvem der kan lyse mest op i decembermørket.

Det gælder blandt andet på Angolavej i Tårnby, som igennem de seneste år er blevet lidt af et tilløbsstykke for juleentusiaster.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt brugerne af Boligsiden i perioden mellem 25. november og 3. december 2019. I alt er der afgivet 1.100 stemmer til spørgsmålet:

Find mere om