Ny afstemning: Danske boligkøbere vil have fred og ro

Foto. Boligsiden

Lokalmiljøet har stor betydning for vores valg, når vi skal købe bolig, men hvilke forhold er vigtigst? Ifølge en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk ligger rolige omgivelser helt i top.

En drømmebolig handler for de fleste om langt mere end de fysiske rammer, der udgør selve huset eller lejligheden. Omgivelserne er mindst ligeså vigtige, når det er tid til at vurdere, om man virkelig – sådan virkelig – kan se sig selv og familien blive glad et pågældende sted.

Men hvad er mon det mest afgørende forhold i lokalområdet for boligkøberne? Ifølge en ny afstemning blandt brugerne på Danmarks største portal for boligsøgning, Boligsiden.dk, er det hverken kulturliv eller godt naboskab, der tager føringen. Det er derimod rolige omgivelser. 30 procent har svaret, at netop dét er et af de forhold, der betød allermest ved deres seneste boligkøb.

Med 20 procent af stemmerne indtager idræt, natur og fritidsliv andenpladsen på listen, der er baseret på flere end 1.000 stemmer.

”Afstemningens resultater viser, at det for mange boligkøbere er det nære, der betyder mest. Muligheden for at dyrke familien og lokalmiljøet gennem foreningslivet er en prioritet. Og hvis man skal zoome lidt ud, er det en tilkendegivelse af, at der også er et stort publikum til boligudbuddet uden for byerne,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Trendy miljø er ikke vigtigt

Mens en bolig i rolige omgivelser hitter, er det mindre vigtigt, at området, den ligger i, er trendy. Kun to procent svarer, at et ungt og hipt miljø spillede en stor rolle ved deres seneste boligkøb.

”Der er helt naturligt forskellige præferencer tilknyttet køb af henholdsvis hus og lejlighed. København og Aarhus sidder på den primære andel af ejerlejlighederne, og her vil boligkøberne formentlig gå efter netop det unge og trendy miljø med masser af forskellige kulturtilbud,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Huskøberne er derimod typisk folk, der søger væk fra bymidten. Og eftersom andelen af huse i udbud er over fem gange så stor som andelen af ejerlejligheder, vil det naturligvis afspejle sig i stemmefordelingen, der vil være præget af dem, der har købt villa eller rækkehus.”

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden 20. november til 29. november 2017. I alt 1.010 svar er blevet afgivet til spørgsmålet: ”Hvis du har købt ejerbolig, hvilke forhold i lokalområdet betød så mest for dig ved dit seneste køb? Respondenterne havde mulighed for at afgive op til tre svar.

Find mere om