Motorveje kan få boligkøbere til nye områder

Ny undersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at nye motorveje kan få hver tredje boligkøber til at se på bolig i de områder, der bliver lettere tilgængelige med den nye vej.

Det er ikke fordi, vi for alvor har lyst til at have en motorvej i baghaven, men vi kan lide at have den i nærheden, så vi hurtigt kan komme til og fra vores bolig. Og nye motorveje kan lokke boligkøbere til nye områder, viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Her svarer hver tredje, at nye motorveje vil få dem til at se på bolig de steder, hvor de pludselig nemt kan komme til og fra med den nye vej. Lige så mange mener dog, at de nye motorveje ikke har betydning for deres valg af helårsbolig. Blot 11 procent mener, at nye motorveje vil få betydning for deres valg af sommerhus.

”Vi vil være fleksible i vores bolig, og vi vil være tilgængelige. Med en motorvej inden for rækkevidde, kan man nå større byer inden for en overskuelig tidsramme, og det øger mulighederne få at komme på arbejde uden for meget transporttid”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og fortsætter:

”Motorvejen betyder ikke så meget i vores valg af sommerhus. Her skal vi ikke til og fra hver dag, og her er vi nok mere indstillet på at køre et godt stykke ud på landet ad kringlede veje, før vi når frem. Det kan være charmen i sig selv at komme et godt stykke væk fra alfarvej, før man lander i sit sommerhus”.

Nye motorveje kan udvide vores boligsøgning

Træerne vokser ikke ind i himlen, og nye motorveje får ikke ved at trylleslag befolket vandkantsdanmark og andre tyndt befolkede egne. Men motorveje kan øge den radius, hvor boligkøberne er på udkig efter deres nye hjem.

”En motorvej får ikke flyttet en boligkøber fra København til Vestjylland, men en ny motorvej kan betyde, at de boligkøbere, der i forvejen er på boligjagt i et bestemt område af landet, kan udvide søgeområdet, hvis der kommer en ny motorvej i nærheden. Det vil i sidste ende betyde en større spredning i de områder, hvor man bosætter sig”, siger Birgit Daetz.

Find mere om