Mere optimisme på boligmarkedet

Foto: Boligsiden

Flere end hver tredje tror nu, at huspriserne vil stige det kommende halvår. Det viser en ny undersøgelse foretaget af www.boligsiden.dk.

Optimismen på boligmarkedet breder sig. Fire ud af fem forventer, at huspriserne vil ligge stabilt eller stige de kommende seks måneder. Og samtidig tror mere end hver tredje nu, at huspriserne vil stige med en procent eller mere det næste halvår. Det viser en helt ny undersøgelse foretaget blandt brugerne på www.boligsiden.dk.

”Vi kan klart spore en gryende optimisme blandt danskerne. Mere end 80 pct. af de adspurgte i vores undersøgelse forventer, at huspriserne vil være stabile eller endda stige det næste halve år. Danskerne er dermed blevet mere positive i forhold til tidligere,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk og fortsætter:

”Ejendomsmæglerne har flere steder oplevet en stigende handelsaktivitet, boligpriserne har ligget stabilt og er endda steget let i flere måneder samtidig med at danskerne nu også er blevet mere positive i forhold til prisudviklingen. Alt dette tyder meget på, at vi går lysere tider i møde på boligmarkedet. Det er især i storbyerne – med København som lokomotiv – at salget er stigende. Boligmarkedet ser ud til at være på vej tilbage til det, vi kalder normale tilstande. Så jo jeg vurderer, at optimismen har bidt sig fast.”

Boligpriserne har siden foråret ligget stabilt og er steget let flere steder i landet. Prisniveauet er nu oppe på samme niveau som sidste år, og prisen på ejerlejligheder ligger nu godt fem pct. over prisniveauet i 2011. Boligsiden.dk er Danmarks mest besøgte boligsite og har i dag mere end 70.000 boliger til salg.

Kilde: Boligsiden.dk

Sådan gjorde vi:

Boligsiden.dk gennemførte en spørgeskemaundersøgelse de 22.-29. oktober 2012

Det første spørgsmål var:

 Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være

– mere end 4% højere

  • 1-4% højere
  • uændrede (mellem 1% prisfald og 1%prisstigning)
  • 1-4% lavere
  • mere end 4% lavere

Derefter fulgte ni andre spørgsmål om respondentens køn, alder, hvor man bor (region og kommune), højest fuldførte uddannelse, boligtype, ejerforhold samt indkomst

8.494 brugere gik i gang med undersøgelsen og 7.429 gennemførte undersøgelsen.

Resultatet var:

Procent22/10 - 29/10 2012
Mere end 4% højere5%
1-4% højere31%
Uændrede (mellem 1% prisfald og 1% prisstigning)45%
1-4% lavere13%
mere end 4% lavere6%
100%

Blandt respondenterne var der:

  • en overrepræsentation af mænd (mandlige respondenter var på 54%, mod 49% i befolkningen. Generelt var mændene en anelse mindre optimistiske end kvinderne
  • en overrepræsentation af respondenter fra Hovedstaden og Midtjylland og underrepræsentation af nordjyder.  Generelt var respondenterne fra Hovedstaden og Midtjylland lidt mindre optimistiske og nordjyderne lidt mere optimistiske end gennemsnittet
  • en overrepræsentation af respondenter i alderen 25-54. Generelt steg optimismen med respondentens alder.
  • en overrepræsentation af mænd (mandlige respondenter var på 54%, mod 49% i befolkningen. Generelt var mændene en anelse mindre optimistiske end kvinderne
  • en svag overrepræsentation af boligejere, som generelt er mere optimistiske end de, der bor i andelsbolig eller lejebolig.
Find mere om