Mange overvejer at købe bolig på tvangsauktion

Foto: Boligsiden

Flere end 3 ud af 4 er positive over for at købe bolig på tvangsauktion, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Tvangsauktionen ser ud til at have mistet noget af sin mystik. Efter tvangsauktionerne har bevæget sig ind på websites som Boligsiden.dk, har flere tilsyneladende fået mod på at bruge muligheden for at købe en bolig på andre måder end i en klassisk bolighandel.

I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 36 procent, at de helt sikkert kunne overveje at købe bolig på tvangsauktion, mens 43 procent svarer måske. 10 procent vil forventeligt ikke købe på tvangsauktion, mens kun 7 procent afviser det blankt.

”Det virker som flere i dag ser tvangsauktioner som en mulighed og ikke som noget meget svært og teknisk, der er uden for rækkevidde – som det måske tidligere har været. Og det kan sagtens skyldes, at tvangsauktionerne i dag annonceres på nettet sammen med boliger i almindelig fri handel. Det gør dem langt mere tilgængelige og synlige”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og fortsætter:

”Det er positivt, hvis der er blevet fjernet en barriere i forbindelse med at købe på tvangsauktion. Så længe køberne husker at tage en professionel rådgiver, fx en ejendomsmægler eller en advokat, under armen, så de sikrer sig mod de faldgruber, der kan være, og får den rette rådgivning gennem forløbet”.

Usikkerhed omkring købsfasen

En undersøgelse tidligere i år afslørede dog, at næsten hver anden ikke forstod, hvordan man køber bolig på tvangsauktion, og næsten hver tredje hverken vidste det eller havde overvejet at købe på tvangsauktion. Kun 23 procent svarede den gang, at de forstod, hvordan man købte bolig på tvangsauktion.

Det virker som et stort skifte, at så mange i dag er positive over for tanken om at købe på tvangsauktion. Noget af forklaringen kan ligge i tilgængeligheden men også i de artikler, der er skrevet om køb på tvangsauktion. Flere trin for trin-guides beskriver tvangsauktionens faser og gennemgår de problemer, der kan opstå, og ikke mindst forskellen mellem en tvangsauktion og en almindelig fri handel.

Fakta om tvangsauktioner

  • Tvangsauktioner bliver vist på Boligsiden.dk
  • Der er omkring 400 privatboliger på tvangsauktion
  • Når du køber på tvang, er der ingen fortrydelsesfrist
  • Sælger fraskriver sig ethvert ansvar
  • Du løber en større økonomisk risiko, når du køber på tvangsauktion. Allier dig derfor med en professionel rådgiver.
Find mere om