Mange indefrosne feriepenge vil blive brugt på boligen

Foto: Boligsiden

I en ny afstemning på Boligsiden svarer over halvdelen af de mere end 1.000 deltagere, at de vil bruge deres indefrosne feriepenge på boligen.

Danskerne har taget lystigt for sig af muligheden for at få udbetalt tre ugers indefrosne feriepenge. Tal fra ATP viser, at 2,3 millioner danskere havde bedt om at få pengene ud inden deadline den 1. december. Det drejer sig om cirka 31 milliarder kroner efter skat.

Udbetalingen af de ellers indefrosne midler sker i et forsøg på at få danskerne til at bruge flere penge og dermed holde økonomien i gang under coronakrisen. Og nogle af de mange milliarder kroner vil blive brugt på danskernes boliger.

For når vi spørger brugerne på Boligsiden, om deres boliger bliver piftet op som følge af udbetalingen af de indefrosne midler, så svarer mere end halvdelen af de over 1.000 deltagere bekræftende. 21 procent vil renovere boligen, 17 procent vil bruge pengene på udbetalingen til en bolig, 9 procent vil lave energiforbedringer, 5 procent vil lave nyt badeværelse og 5 procent vil lave nyt køkken. I alt 57 procent.

”Det er naturligt, at vores brugere, der i sagens natur er boliginteresserede, vil bruge feriepengene på deres bolig. Og det her er en bekræftelse af, at mange af pengene kommer til at gøre gavn i samfundet, som det også var tanken med ordningen. For de her penge er der arbejde til ejendomsmæglerne, håndværkerne, byggemarkederne, køkkenfirmaerne og mange flere. Udbetalingen af de indefrosne feriepenge vil styrke boligejernes livskvalitet og forbedre boligernes stand og energieffektivitet samt meget andet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Feriepenge luner flere steder

I afstemningen svarer 35 procent, at de vil bruge pengene på ”noget andet”, mens 7 procent svarer, at de hverken er boligejere eller har planer om at blive det. Altså er det i alt 42 procent af afstemningens deltagere, der planlægger at bruge pengene i andre sektorer.

”Mon ikke der er en hel del danskere, der lægger nogle af de her penge i detailhandelen op til jul? For mange kan det i hvert fald give råd til lidt større julegaver end normalt. Der er nok også dem, der vælger at spare pengene op og gemme dem til for eksempel rejser, når det igen bliver muligt at feriere i større omfang end nu,” siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 19. november til 18. december 2020. I alt 1.005 brugere har svaret på spørgsmålet:

Find mere om