Kun få tager skeletterne ud af skabet til Halloween

Foto: Boligsiden

Selvom danskerne i høj grad har taget den amerikanske Halloween-tradition til sig, er det stadig et fåtal, der giver den gas med husdekorationen, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Halloween er for længst blevet et hit blandt især børnefamilier, hvor ungerne klæder sig ud som spøgelser, hekse, vampyrer eller andre gespenster og udstyret med en bøtte går fra hus til hus og truer med ”slik eller ballade”. En uskreven regel siger, at huse med en dekoreret græskarmand ved døren er med på spøgen og byder de små uhyrer velkommen. Og der er da også mange udskårne græskar at se, hvis man går en tur igennem et gennemsnitligt villakvarter. Men det er kun få, der løber linen helt ud og giver den gas med husudsmykningen, som man ser det i USA, hvor forhaverne bliver pyntet med gravsten, spindelvæv og ikke mindst plasticskeletter, der hænger i træerne eller ligger på lur ved hoveddøren.

I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 85 procent, at de ikke pynter boligen til Halloween, mens 15 procent står klar med uhyggelig udsmykning.

”Halloween er stadig en ret ny tradition herhjemme, og mange synes nok, det er lige mærkeligt nok at sætte gang i den helt store udsmykning. Men bor man i et kvarter med mange børn, vil man helt sikkert blive populær, hvis man gør noget ekstra ud af huset”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

En tradition, der er kommet for at blive

Meget tyder på, at Halloween er en tradition, der er kommet for at blive. Oplevelser fra almindelige villaveje bekræfter, at der år for år kommer flere, der markerer halloween den 31. oktober. Halloween appellerer bredt, da både børn, teens og voksne synes, det er sjovt at lege med den hyggelige uhygge, og især de små synes, det er spændende at gå rundt efter mørkets frembrud – naturligvis med en voksen i nærheden.

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 11. – 17. oktober spørgsmålet: ”Har du tænkt dig at pynte din bolig til Halloween?” 1.438 svarede, og svarene fordelte sig sådan her: