Købere vil kende boligens tidligere salgspris

Når køberne ser på bolig, er det vigtigt for to ud af tre at vide, hvad boligen tidligere er solgt til. Det viser ny undersøgelse blandt brugerne af Boligsiden.

Du har fundet drømmeboligen og synes egentlig også, at prisen er rimelig, men så tjekker du, hvad boligen tidligere er solgt til, og du ser, at sælger kan score en stor gevinst, hvis han lokker dig til at købe til prisen.

Måske er ovenstående et scenarie, du selv har været ude i? I hvert fald er kendskabet til boligens tidligere salgspriser enten ’meget vigtig’ eller ’vigtig’ for to ud af tre boligkøbere. Det viser en ny undersøgelse blandt mere end 900 brugere på Boligsiden.

”Enhver information kan være med til at styrke køberens forhandlingsposition. Og hvis køber ved, hvad sælger har givet for sin bolig, kan det give et billede af, om der er noget at forhandle om. Har sælger købt for et lavere beløb end det, boligen er udbudt til nu, kan forhandlingen blive nemmere, end hvis sælger har købt under finanskrisen til en højere pris end den, han eller hun nu sælger for,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Når du har fundet en bolig på Boligsiden, kan du på boligens side finde en tidslinje. Her kan du se, hvornår den sidst er solgt, og hvilken pris den blev handlet til.

Dem der ikke undersøger historiske priser

Der er imidlertid også de købere, der ikke mener, at tidligere salgspriser er specielt vigtige. Således svarer 21 procent, at de historiske salgspriser er ’mindre vigtige’, mens 12 procent mener, at de slet ikke er vigtige.

”Blandt de købere der ikke tjekker tidligere salgspriser, er der en gruppe, der er mere drømmere end forhandlere. For dem handler det om at finde en bolig, der svarer til deres forestillinger om, hvad det er for en base, de skal have. Ikke at de ikke forhandler, men for dem er det mindre væsentligt, om sælger får det ene eller det andet ud af handlen,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”I nogle tilfælde kan en tidligere salgspris da også forvirre mere, end den gavner. Sælger kan have lavet nyt tag, der kan være lavet en tilbygning, et nyt badeværelse eller noget tredje. Derfor er det svært at regne ud, hvad der skal til, før sælger tjener på salget. Derfor er det vigtigt, at du også tjekker, om udbudsprisen svarer nogenlunde til markedsprisen.”

Du kan tjekke den gennemsnitlige kvadratmeterpris i din kommune på vores statistikside.

Afstemningens resultater:
Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden i perioden fra 16. maj til 6. juni. I alt er der afgivet 919 svar til spørgsmålet:

Hvis du kigger på en bolig, hvor vigtigt er det så for dig at vide, hvad den tidligere har været solgt til?