Klimaforandringer og corona skaber øget interesse for sommerhuse

Foto: Boligsiden.

I en ny afstemning på Boligsiden svarer tre ud af ti brugere, at corona, klimadebatten og de gode, danske somre har fået dem til at overveje at købe et sommerhus.

Klimadebatten skabte allerede sidste år øget interesse for sommerhusene i takt med, at flyrejser til sydens sol skabte dårlig klimasamvittighed hos flere danskere. Og nu befinder vi os midt i en verdensomspændende coronapandemi, som har lukket talrige lande ned.

Begge dele er tilsyneladende med til at gøde de spirende tanker om et sommerhus, som flere danskere har. Det fremgår af en ny afstemning, som Boligsiden har foretaget blandt sine brugere.

Halvdelen af de interesserede vil købe nu

Til spørgsmålet om corona, klimadebatten og de gode, danske somre har fået brugerne til at overveje at købe et sommerhus, svarer 36 procent ja. Halvdelen af disse brugere giver begrundelsen, at de ønsker at købe et sommerhus hurtigst muligt, imens den resterende halvdel vil vente, til coronakrisen er overstået.

”Verden er på kort tid blevet mere usikker. Ikke mindst hersker der usikkerhed om, hvornår og i hvilket omfang man overhovedet kan begynde at rejse ud i verden igen efter coronakrisen. I sådan en situation giver det god mening at have sit eget sommerhus, der kan fungere som den sikre afslappende base, man altid kan drage til i ferier og i weekender,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Billedet bakkes op af, at netop salget af sommerhusene fortsat ligger på niveau med sidste år, imens det er gået en lille smule tilbage for villaer og rækkehuse. Den øgede interesse fører dermed også til reelle salg.”

Gennemfører planer fra før corona

Af Boligsidens afstemning fremgår det endvidere, at lidt under halvdelen af brugerne, svarende til 46 procent, svarer, at de ikke er interesseret i at købe et sommerhus, imens 11 procent af de adspurgte har svaret, at de ville have købt et sommerhus uanset den aktuelle situation.

”Vi kan se på salget af sommerhuse, at der er mange, der har haft planer om at købe et sommerhus allerede inden corona, som også gør det. Det fremgår også af denne afstemning. På alle måder er det oppe i tiden at have sommerhus, og da det også er billigt at finansiere, er der mange, der både har råd og lyst til at købe bolig nummer to. Sådan har det været de seneste år, og sådan ser det ud til at fortsætte,” siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 3. april til 14. april 2020. I alt 1.577 brugere har svaret på spørgsmålet: