Hvor langt fra dit job er du villig til at bo?

Foto: Boligsiden

Afstanden fra hjemmet til arbejdspladsen er ikke afgørende, når vi vælger, hvor vi skal bo. En afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at knap halvdelen er villig til at køre over 20 km, når de skal på job.

Det er selvfølgelig nemmest bare lige at svinge benet over cykelstangen og trille en kort tur fra hoveddøren til jobbet, når man skal på arbejde om morgenen. Men transporttiden virker ikke til at være så afgørende, når boligkøberne skal finde nyt hjem. Det indikerer en afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk, hvor over 1.000 personer har afgivet en stemme.

Knap halvdelen af dem, der har afgivet svar, tilkendegiver, at de er villige til at køre mere end 20 kilometer til arbejde, mens lidt over 30 procent svarer, at de maksimalt kører mellem 10 og 20 kilometer hver vej.

”Det er måske lidt overraskende, at så mange er fleksible med afstanden. Men når en tredjedel svarer, at de gerne kører op til 50 kilometer til jobbet, er det et udtryk for, at der bor mange danskere i land- og yderområderne. Eftersom de fleste arbejdspladser er beliggende i og omkring byerne, er daglig køretid hverdag for mange,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Boligpriser rykker grænserne

Samtidig spiller boligpriserne en afgørende rolle for bosætningen. For eksempel har de høje boligpriser i Aarhus og hovedstaden, ifølge Birgit Daetz, rykket grænserne for, hvor langt boligkøberne er villige til at flytte ud af byen.

”De prisstigninger, vi har set på store dele af Sjælland gennem det seneste år, er en direkte konsekvens af, at de færreste har råd til at bosætte sig centralt i København. Derfor har vi blandt andet set en øget interesse for byerne langs tognettet, eksempelvis Slagelse og Ringsted, hvor priserne har taget et spring op ad,” siger Birgit Daetz.

Men også i selve hovedstadsområdet er der betragtelige besparelser i den gennemsnitlige kvadratmeterpris, når man sammenligner byen og forstæderne.

”I Glostrup, som ligger blot 10 kilometer fra centrum, lyder besparelsen på 50 procent. Og netop 10 kilometer er for mange en gylden grænse, fordi det giver noget fleksibilitet, da det er en afstand, der er overskuelig at tilbagelægge på cykel,” siger Birgit Daetz.

I afstemningen svarer omkring en femtedel, at de maksimalt er villig til at køre 10 kilometer til arbejde.

Sådan gjorde vi:

I perioden fra den 17. oktober til den 25. oktober spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk ”Hvor langt er du villig til at køre til arbejde fra din bolig?” De i alt 1.066 svar fordeler sig således:

Find mere om