Hver tredje vil købe på tvangsauktion

Foto: Boligsiden

Et overvældende flertal af boligkøberne er interesserede i at købe på tvangsauktion. 78 procent vil helt sikkert eller måske overveje at købe på tvang, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Et overvældende flertal er positive over for tanken om at købe bolig på tvangsauktion. I en undersøgelse blandt Boligsiden.dk’s brugere svarer 32 procent, at de helt sikkert vil overveje at købe bolig på tvangsauktion, mens 44 procent svarer måske. 12 procent mener ikke, at tvangsauktioner bliver relevant for deres boligkøb, og 8 procent svarer, at tvangsauktioner helt sikkert ikke er på tale.

”Sammenholdt med den undersøgelse, vi lavede i oktober sidste år, hvor vi stillede brugerne det samme spørgsmål, er der sket en lille ændring. Køberne er blevet lidt mere skeptiske. Færre er helt sikre på, at de vil overveje tvangsauktion, og flere er rykket over i nej-kategorien. Men det er i småtingsafdelingen i forhold til det store billede, hvor boligkøberne altså er overvejende positive over for at købe på tvangsauktion”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Tidligere undersøgelser viser dog, at mange ikke ved, hvordan man køber på tvangsauktion, og intet tyder på, at markedet er ved at drukne i købere.

”Mange ved, at der er mange penge at spare, hvis man køber på tvangsauktion, men når de så sætter sig ind i de risici, der også er, får nogle nok kolde fødder. Man køber jo ejendommen som beset, og der er ikke noget at komme efter, hvis man efterfølgende opdager fx skimmelsvamp eller råd. Af samme grund anbefaler vi altid, at interesserede i tvangsauktioner tager en advokat eller anden fagperson med på råd for at undgå de faldgruber, der kan være”, siger Birgit Daetz.

Tvangsauktioner er blevet mere synlige

Efter at boliger på tvangsauktion blev en integreret del af boligsøgningen på Boligsiden.dk, er de blevet mere synlige end før, hvor de levede et mere tilbagetrukket liv på isolerede websider kun med tvangsauktioner. Det kan have haft betydning for de positive tilkendegivelser blandt Boligsiden.dk’s brugere.

Færre tvangsauktioner i 2014

Antallet af tvangsauktioner har dog været faldende i første halvår af 2014, og udbuddet til de tilsyneladende tvangsauktionhungrende danskere er nu på ca. 250 boliger på landsplan. Koncentrationen af tvangsauktioner er størst i Lolland, Guldborgsund og Assens kommuner, der hver har 4-7 procent af samtlige tvangsauktioner, mens de står for en langt mindre andel af de almindelige, frie handler.

Find mere om