Hver tredje vil ikke købe ny bolig, før den gamle er solgt

Foto: Boligsiden

Kigger du efter en ny bolig, men tør ikke købe, før du har solgt den gamle? Så er du ikke den eneste. En helt ny undersøgelse fra www.boligsiden.dk viser, at næsten hver tredje køber først vil skrive under på en ny købskontrakt, når den gamle bolig er solgt.

Boligpriserne er de laveste i flere år, der er historisk lave renter og stort udbud af boliger. Alligevel er der mange købere, der fortsat venter med at købe drømmeboligen. Boligsiden.dk har undersøgt blandt sine brugere, hvad der afholder dem fra at købe bolig netop nu. Op imod hver tredje svarer, at de ikke vil købe ny bolig, før de har solgt den gamle. Og det er ifølge formand i Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen, ikke overraskende:

”Der er ikke noget nyt i, at en stor del af boligejerne gerne vil sælge den gamle, før de køber ny bolig, sådan har det været de seneste år. Jeg hæfter mig ved, at syv pct. i undersøgelsen allerede er i gang med at købe og yderligere 18 pct. som bare mangler at finde den rigtige bolig, før de slår til. Det viser, at der sker noget på boligmarkedet. Samtidigt melder mange af mæglerne om en stigende interesse for at købe ny bolig.”

Hver femte venter på yderligere prisfald

Der er fortsat også mange boligkøbere, der vil se prisudviklingen an, før de slår til på bolighandlen. Faktisk viser boligsidens nye undersøgelse, at mere end hver femte venter med at købe, til boligpriserne falder yderligere. Der er dog små tegn på, at de kan komme til at vente forgæves.

”Det er klart, at mange købere vil give den lavest mulige pris, men det er altid svært at vide, hvornår man har ramt bunden af markedet. Vores seneste tal viser, at salgspriserne efterhånden har fundet et meget stabilt leje – og faktisk har ligget på et konstant niveau siden efteråret. Noget tyder på, at bunden er ramt, og at priserne ikke vil falde yderligere. Og så betyder de lave renter, at man nu får væsentligt flere kvadratmeter for samme beløb end for bare tre år siden, og det skal man huske, når man er ude at kigge efter ny bolig,” siger Birgit C. Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Derudover viser undersøgelsen, at 18 pct. af brugerne leder efter ny bolig. Syv pct. svarer, at de allerede er i gang med at købe bolig, mens fem pct. er bange for at miste deres arbejde og derfor venter med at købe bolig. 14 pct. af de 2.142 brugere, der deltog i undersøgelsen, svarer, at de ikke har råd til at købe bolig.

Find mere om