Hver tredje vil ikke købe bolig af rygere

For de fleste boligkøbere er det ikke en positiv oplevelse at træde ind i en bolig, hvor man kan lugte tobaksrøg. Det fremgår af en ny afstemning hos Boligsiden. Foto: Pixabay

Rygning er ikke populært på boligmarkedet. I en undersøgelse blandt brugerne af Boligsiden.dk svarer 30 pct., at de ikke er interesserede i en bolig, hvis der har været røget i den. Knap 40 pct. siger, at de vil have nedslag i prisen, hvis de skal købe en rygerbolig.


Hvis du er ryger, kan det være en god idé at ryge i haven eller på altanen. I hvert fald hvis du bor i ejerbolig og før eller siden skal sælge boligen. En undersøgelse blandt 3.155 brugere af landets mest besøgte boligportal, Boligsiden.dk, peger nemlig på, at hver tredje ikke vil købe en bolig, hvor der har været røget.

”Tallet overrasker nok mange. Det viser i hvert fald, at mange ikke tolererer cigaretrøg i deres bolig – heller ikke den forrige ejers røg. Så det er en god idé at holde røgen udendørs, ellers indsnævrer man ifølge undersøgelsen feltet af potentielle købere markant,” siger Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Større nedslag på rygerbolig

Ud over den store gruppe af respondenter i undersøgelsen som slet ikke tolererer røg, vil en anden stor gruppe kræve nedslag på prisen, hvis tapetet er gult af nikotin og tjære.

Knap 40 pct. af deltagerne i undersøgelsen svarer, at de i givet fald vil have boligen billigere. Og det er der god ræson i, for de giftige stoffer forsvinder ikke bare fra væggene, fordi man giver dem en gang maling. Tværtimod kræver det en grundig afrensning med specialmidler, før man kan gå i gang med malerarbejdet.

“Hele 70 pct. af respondenterne er langt fra ligeglade med, om Prince og Kings har været de hyppigste gæster i boligen. Men der er stadig næsten en tredjedel af respondenterne i Boligsidens undersøgelse, for hvem det ikke har nogen betydning, at der har været røget i boligen”, slutter Birgit Daetz.

6 gode tips: Sådan fjerner du nikotinen i din bolig

  • Vask de overflader, der skal males, så grundigt som muligt og vask efter med rent vand. Underlaget skal være rent og tørt. Til dette kan der eksempelvis benyttes særlig Nikotinrens, som er en grundrens.
  •  Det er vigtigt, at de rengjorte overflader derefter tørrer godt op igen – i god temperatur og med udluftning. Eksempelvis kan temperaturer under 15°, kombineret med en relativ fugtighed på over 70 pct., forringe spærreevnen og forlænge tørretiden.
  • På vægge eller træflader kan der opstå farvegennemslag fra vandopløselige farvestoffer. For at fjerne misfarvning kan der således være behov for at påføre spærrende grunder eller finishmaling.
  • Vælg derefter enten en primer, som har en særlig spærrende effekt, og som enten kan benyttes som grunder eller finishmaling.
  • Vægge med opsat mønstret tapet, som er gult af nikotin, bør i alle tilfælde fjernes, inden der opsættes nyt tapet.
  • Det gælder også om at være opmærksom på rengøringen. Hvis opfugtning af tapet, evt. afdampning af tapet, har resulteret i, at den ”rå” væg er tilsvinet af nikotin, vil der være risiko for, at nikotinen misfarver det nye tapet, som sættes op, da tapetklæber opfugter den rå væg, og farvestoffer trækkes  ud.

Kilde: Flügger

Find mere om