Hver tredje vil gerne flytte med jobbet

Foto: Boligsiden

Hvis jobbet flytter længere væk, er mange indstillede på at flytte bolig. Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Hvis arbejdspladsen rykker længere væk, fx til provinsen, er hver tredje klar til at følge med. Det viser en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk. 15 procent svarer ubetinget ja på spørgsmålet, om de vil flytte med, hvis arbejdspladsen flytter længere væk, mens 16 procent siger ja, så længe at deres partner også kan finde et job i nærheden. 36 procent svarer blankt nej, mens 32 procent gerne vil beholde arbejdet, hvis de kan blive boende og kan pendle på rimelig tid. 1 procent svarer ”andet”.

”Der er rent faktisk en stor velvilje til at flytte bolig, når arbejdspladsen flytter. At nogle betinger det af, at partneren også kan få job, er forståeligt. Men hvis man flytter fra by til land, skal man også regne med, at ens boligudgifter ændrer sig; de vil typisk falde i takt med, at man rykker længere væk fra de store byer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Millionbesparelse på boligkøbet

Halsnæs Kommune har udtrykt ønske om at få nogle af de statslige arbejdspladser, der er tale om at rykke ud af København. Hvis du ender med at flytte med din arbejdsplads til Halsnæs, kan du se frem til et boligkøb, der for en villa på 140 kvadratmeter ligger 2,7 millioner kroner under prisen for en villa i samme størrelse i Københavns Kommune. Flytter du fra en af de billigere omegnskommuner som fx Vallensbæk og til Halsnæs, er der stadig halvanden million kroner at spare på huskøbet.

”Flytter man til Halsnæs fra en villa i Hovedstadsområdet, vil man opleve en markant nedgang i boligbyrden, hvis man køber en bolig i samme størrelse. Hvis arbejdspladsen flytter til fx Kalundborg eller Vordingborg, vil der være en endnu større besparelse. Her kan økonomien måske endda hænge sammen, selvom det kun er den ene, der har et job, eller der kan være råd til en ekstra bil, der gør det muligt for ens partner at komme til og fra job”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 5. – 12. august 2015 spørgsmålet: ”Vil du flytte med, hvis din arbejdsplads flytter længere væk?” 1.036 svarede, og svarene fordelte sig sådan her: