Hver tredje vælger el-tjekket af boligen fra

Vil du få lavet et eltjek af din kommende bolig? Hver tredje siger nej, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Mange vælger at få lavet et eltjek af deres nye bolig for at sikre, at alle installationer er forsvarlige, og eventuelle problemer kan udbedres. Men næsten hver tredje vælger alligevel eltjekket fra. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 46 procent, at de vil få lavet et eltjek af deres kommende bolig, 36 procent siger nej, mens 18 procent er i tvivl.

Det står boligkøberne frit for, om de vil få lavet et eltjek, men selvom et servicetjek af installationerne generelt er en god ide, kan der være tilfælde, hvor der er grunde til at springe eltjekket over.

Køber man fx en andelsbolig, påhviler det som regel sælger at sørge for et eltjek, og det er derfor unødvendigt for køber at gøre mere. Er man på jagt efter et projektsalg, burde man også med rimelig sikkerhed kunne springe eltjekket over.

”Det er især i gamle bygninger, at elinstallationerne kan været et problem, og hvor det kan være en rigtig god ide at få dem tjekket for at forebygge brand”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Pas på skjulte brandfælder

Når du kommer ind i et renoveret og topmoderne hus, er risikoen for brand i elinstallationerne måske ikke det første, du tænker på. Men her kan der være ekstra god grund til at få lavet et eltjek. Har sælger været lidt for flittig med gør-det-selv-projekterne, har han eller hun måske selv sat spots op i loftet uden at være opmærksom på at sætte kapper på bagsiden af spotlysene for at forhindre brand. Det er forhold, der fx vil dukke op i et eltjek.

Spørg ind til installationerne

Vil man alligevel ikke betale, hvad det koster at få lavet et eltjek, bør man som køber huske at spørge grundigt ind til elinstallationerne i den nye bolig, fx om sælger selv har udført elarbejde i boligen, og om der er lavet forbedringer af elinstallationerne i den tid, sælger har haft boligen. Hvis sælger kun har haft boligen i en kortere periode, kan man også høre, om sælger selv fik lavet et eltjek, da han eller hun flyttede ind for på den måde at få at vide, om boligen har været tjekket for nylig.

Sådan gjorde vi:

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 5. – 14. september spørgsmålet: ”Vil du få lavet et el-tjek af din kommende bolig?” 1.010 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om