Hver tredje går i seng med tv’et

Fjernsyn i stuen. Foto: Pixabay

Der er tv i hvert tredje danske soveværelse, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Kun få er uenige med deres partner om tv’ets placering.

Når natten falder på, og der skal puttes i dyner, er der ofte en ekstra gæst i soveværelset. Tv’et har nemlig fået plads i hver tredje dobbeltseng, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

32 procent tager med glæde tv’et med i sengen, mens 59 procent er lykkelige for at holde tv’et ude af sovegemakkerne. Midt imellem svæver en gruppe, hvor partneren har haft det afgørende ord i placeringen af tv’et. 4 procent er kede af at det tv, der er i soveværelset, mens 3 procent savner et tv, men har måtte bøje sig for partnerens ønske.

To soveværelser giver plads til at være sig selv

Er du i et forhold, hvor du og din partner ikke er enige om tv’ets placering, kan I overveje at indrette jer, så I har hver jeres soveværelser. Danskernes yndlingssexolog, Joan Ørting, har flere gange udtalt, at to soveværelser kan være vejen til et bedre parforhold, hvor der er plads til at være sig selv, og hvor man kan genoplive noget af spændingen ved at besøge hinanden i hver sit rum.

Så har du et ekstra værelse i huset, er det oplagt at indrette to soveværelser; et med tv og et uden. Har I nået en alder, hvor ungerne er fløjet fra reden, kan et af børneværelserne inddrages til nyt voksensoveværelse. Går I med tanker om at købe ny bolig, kan I passende se efter boliger med ekstra værelser eller mulighede for at dele et stort soveværelse op i to.

Nogle foretrækker to hjem

Andre par går linen ud og bor hver for sig. Selv gifte folk i tætte forhold kan foretrække to adresser. Hører du til dem, der ikke kan holde ud af sidde lårene af din partner, er en ekstra adresse måske vejen frem. Du skal blot være opmærksom på, at der er et ekstra økonomisk aspekt.

”Man mister nogle stordriftsfordele, hvis man har to adresser. Der vil ikke bare være to huslejer, men også dobbelt op på varmeudgifter, avisabonnementer, vedligehold med mere. Og selvom man ikke vil have tv i soveværelset, vil  man måske gerne have det i stuen, og så skal der to gange licens til også. Til gengæld kan man måske klare sig med to mindre boliger i stedet for én stor”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk