Hver syvende har installeret videoovervågning

Foto: Boligsiden

Videoovervågning er ved at vinde indpas i de danske hjem. Hver syvende har allerede installeret overvågning for at forhindre indbrud, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Andelen af hjem med overvågning er steget de seneste tre år.

For bare tre år siden havde Danmark en kedelig europarekord i indbrud, og måske har det fået danske boligejere til at sikre deres hjem bedre. En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at der netop de seneste tre år er kommet flere, der har installeret videoovervågning i hjemmet. Samtidig er antallet af indbrud i private hjem ifølge Danmarks Statistik faldet i perioden.

”Der er ikke nødvendigvis en sammenhæng mellem det faldende antal indbrud og den øgede videoovervågning, men det kan være et tegn på, at boligejerne generelt tænker mere over indbrud og er blevet bedre til at sikre boligen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I undersøgelsen blandt brugerne på Boligsiden.dk i august 2016 svarer 14,3 procent, at de allerede har installeret videoovervågning af hjemmet for at forhindre indbrud. I juli 2013 var det blot 10,5 procent, der havde installeret overvågning. Samtidig er andelen af dem, der overvejer videoovervågning, men endnu ikke har installeret det, faldet tilsvarende. Meget kunne derfor tyde på, at flere af dem, der i 2013 overvejede videoovervågning, har taget skridtet videre og har sat overvågning op.

46 procent siger nej til overvågning

Trods et stigende antal overvågningskameraer i de danske hjem, er der fortsat mange, der tager afstand fra overvågning. 46 procent siger fortsat nej til overvågning, viser undersøgelsen fra Boligsiden.dk.

”Bor man i et udsat område, og kender man flere, der har haft indbrud, vil man nok være tilbøjelig til at overveje overvågning. I andre egne af landet vil man sikkert synes, det er helt ude i hampen at begynde at sætte kameraer op”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 1. – 10. august spørgsmålet: ”Overvejer du at installere videoovervågning af dit hjem for at forhindre indbrud?” 1.627 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om