Hver femte sommerhusejer kører gerne 200 km eller mere til boligen

sommerhus

Foto: Boligsiden

Skal sommerhuset ligge i nær afstand til din helårsbolig, eller kører du gerne flere timer for at nå dertil? Det spørgsmål er der delte meninger om, men ifølge en ny afstemning på Boligsiden er hver femte sommerhusejer villig til at køre 200 kilometer eller mere til deres sommerhus.

Skal dit sommerhus være et fristed, hvor du hurtigt kan køre til på hverdagsaftener, eller vil du primært bruge det som decideret feriebolig, hvor du kommer langt væk fra dine sædvanlige omgivelser og derfor også gerne kører mange kilometer for at nå dertil?

Det er et spørgsmål, som mange sommerhusejere med garanti har stillet sig selv, inden de har skrevet under på den endelige købsaftale. Men svarene varierer en del.

I en ny afstemning på Boligsiden svarer 22 procent af deltagerne, at de er villige til at køre op til 200 kilometer eller mere for til deres sommerhus.

”Hver femte deltager i afstemningen er villig til at lægge lidt flere kilometer i bilen for at komme til deres sommerhus. Det hænger måske sammen med, at eksempelvis mange borgerne i hovedstadsområdet er vant til at bruge lang tid i bilen, når de under normale omstændigheder skal fragte sig selv fra bopælen i en af forstadskommunerne til arbejdspladsen i centrum af København,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Omvendt er der også flere sommerhuskøbere, der bor i lejlighed i København, men som ikke har noget imod at køre en time eller to for at komme til deres fristed i form af et sommerhus på Sydsjælland eller Sydhavsøerne.”

Flere foretrækker nærheden til sommerhuset

Andelen af sommerhusejere, der er villige til at køre langt til deres sommerhus er dog blevet en lille smule mindre, når vi sammenligner med en tidligere afstemning, som Boligsiden lavede for fire år siden.

Dengang var det 28 procent af deltagerne, der havde mod på at køre 200 kilometer eller mere.

Tilsvarende er andelen, der vil køre op til 100 kilometer blevet lidt større. I Boligsidens seneste afstemning udgør denne gruppe 78 procent imod 73 procent i den fire år gamle undersøgelse.

”Der er mange, der har haft rigtig god gavn af deres sommerhus under corona, og for mange har det været et åndeligt frirum, som har været meget benyttet i både ferier, weekender og hverdage. Set i den optik giver det god mening, at der nu er flere, som sætter en øvre grænse for afstanden til sommerhuset, så det kan nås inden for maksimalt et par timer,” siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 8. februar til 18. februar 2021. I alt 1.173 deltagere har svaret på spørgsmålet:

Find mere om