Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

20 procent, svarende til hver femte, har et maksimumbeløb på et boligkøb, der ligger på en rund million, viser en afstemning blandt mere end 1.000 brugere på Boligsiden.dk.

Stigende boligpriser løber gerne med opmærksomheden på boligmarkedet, men det er langt fra flertallet, der har råd til at poste flere millioner i et boligkøb. I en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer hver femte af dem, der har afgivet svar, at deres maksimumbeløb på et boligkøb ligger på en million kroner.

Hos én ud af fire går grænsen ved to millioner kroner, mens 20 procent kan kaste yderligere en rund million i puljen.

”Der er ikke noget at sige til, at de mere spektakulære dele af boligmarkedet – eksempelvis ekstremt dyre boliger – får masser af opmærksomhed i medierne, men afstemningen her viser, at majoriteten af danskerne har begrænsede muligheder for at købe dyrt. Hvis du nærmer dig hovedstaden eller en af landets større provinsbyer, kommer du ikke langt for en million kroner,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

10.000 boliger til salg

Det betyder dog ikke, at det er umuligt at kile sig ind på boligmarkedet, hvis man ikke kan hoste op med mere end det. Ud af de i alt 45.600 huse og ejerlejligheder, der er til salg lige nu, er der 10.000 salgsemner til maksimum en million kroner.

Og isolerer man villasalget, der udgør den primære del af boligmarkedet i provinsen, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk, at hver fjerde bolig koster under en million kroner. Der er dog markante forskelle fra kommune til kommune. I de mest attraktive områder skal der ikke overraskende langes langt flere klejner over disken for at få en bolig i hus.

”Selvom Danmark er et lille land, er der store forskelle i priserne på boligmarkedet. Bor man i yderområderne virker priserne i hovedstaden nærmest groteske, og bor man omvendt i København er det nemt at glemme, at der findes et boligmarked uden for bygrænsen, hvor lønniveauet og priserne er lavere,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Det er derfor, vi gerne vil gøre opmærksom på, at der er en relativt stor gruppe af boligkøberne, der opererer med et budget, der i en københavners øjne, synes ganske småt.”

Sådan gjorde vi:
I perioden fra den 3. november til den 9. november spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk ”Hvad er dit maksimumbeløb på et boligkøb”? De i alt 1.092 svar fordeler sig således: