Hver anden vil gerne vil gerne have en fremvisning

Foto: Boligsiden

Hver anden foretrækker at få en personlig fremvisning af det hus, de er interesserede i. Hver femte vil helst gå til åbent hus, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Når vi skal se på huse, vil vi helst booke en personlig fremvisning, viser en ny undersøgelse blandt 442 af Boligsiden.dks brugere. Mange vil gerne se boligen på et tidspunkt, de selv har valgt, og ikke vandre rundt mellem andre interesserede købere. Ved en fremvisning er der også bedre tid til at stille mægleren alle de spørgsmål, man som køber kan ligge inde med.

”Halvdelen vil gerne have en fremvisning, 20 procent vil til åbent hus, og 30 procent vil gerne både til åbent hus og fremvisning”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz, der fortsætter: ”Det er meget forskelligt, hvor langt man er i sine boligovervejelser og hvor interesseret man er i et givent hus. Mange faktorer spiller ind på den fremvisningsform, vi vælger”.

Fordele ved åbent hus

Selvom flertallet foretrækker en fremvisning, kan der være fordele ved at gå til åbent hus, fortæller Uffe Vind, der er kommunikationschef i Danbolig: ”Når man går til åbent hus, vil man typisk gerne ud og snuse til boligen og ikke nødvendigvis gå i dialog med mægleren med det samme. Det er uforpligtende, og det kan være en fordel, hvis man senere går i forhandlinger om prisen. Sælger har sværere ved at vurdere, hvor meget en køber, der har været til åbent hus, brænder for boligen. Har man været til to eller tre fremvisninger, har man vist, at man er meget interesseret, og så kan det blive sværere at forhandle prisen”.

Det gode råd til sælger: Vis, at du holder af dit hus

Som sælger er det selvsagt nødvendigt, at man får ryddet op før en fremvisning, og at boligen fremstår ryddelig og pæn. Men tricks med at stille blomstervaser og sørge for at der hænger en duft af nybagte boller – virker det stadig?

”Ja, det gør det sådan set. Det er vigtigt at boligen fremstår pæn og indbydende. Men det er måske endnu vigtigere at vise, at man har passet på sin bolig og er gået op i sit hjem. Sørg for, at græsset er slået, og at træværket har fået en gang behandling. Som køber vil man gerne have fornemmelsen af, at der er blevet passet på huset, som man selv ville gøre det”, siger Uffe Vind.

Sådan gjorde vi:

Vi spurgte brugerne på Boligsiden.dk ”Når du skal se på bolig, vil du så helst:”. 442 personer svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om