Hver anden frygter ikke indbrud

Danskerne er splittet i to: Hver anden frygter indbrud, hver anden gør ikke, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Danskerne deler sig op i to lige store dele, når det handler om at frygte indbrud. Halvdelen af os er bange for at få indbrud, mens den anden halvdel ikke bekymrer sig

”Vi har lavet en undersøgelse blandt 1.243 af brugerne på Boligsiden.dk, og her svarer 49 procent, at de ikke er bange for at få indbrud, og yderligere 3 procent er mindre bange for indbrud end for et år siden”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Danskerne dårligst til at sikre hjemmet

Det Kriminalpræventive Råd kan ellers fortælle, at Danmark som det eneste land i den vestlige verden ikke har haft et fald i antallet af indbrud i private hjem i årene op mod 2009. Tallet har faktisk været stigende i fra et niveau omkring 32.000 årlige indbrud til over 48.000 indbrud i 2009. I 2012 er antallet faldet igen til godt 43.000 indbrud i private hjem.

Samtidig karakteriserer Rådet danskerne som et folkefærd, der er dårligere end andre til at sikre hjemmet med specielle låse, vinduesgitre, hegn og alarmer.

Siden stopindbrud.dk kan fortælle, at der sker fem indbrud i timen året rundt, og at omkring otte procent af de husstande, der har haft indbrud, får det igen inden for et år. Der kan med andre ord være god grund til at sikre sin bolig.

Hver anden frygter tyven

30 procent af de adspurgte i Boligsiden.dks undersøgelse siger da også, at de er lige så bange for at få indbrud nu som for at år siden, og 17 procent er mere bange end for et år siden.

Frygten er dermed stadig langt større end den faktiske risiko for at få indbrud, hvis man ser på risikoen over et år.

Naboer hjælper hinanden med at forhindre indbrud

Det Kriminalpræventive Råd og Trygfondens nabohjælpsordning er en opfordring til borgerne om at hjælpe hinanden med at gøre livet surt for tyven.

Læs hvordan i artiklen Undgå indbrud med nabohjælp

Få flere gode råd til at undgå indbrud på www.stopindbrud.dk

Kilder: Det Kriminalpræventive Råd, www.stopindbrud.dk, Danmarks Statistik.

Find mere om