Hushandlen glipper for hver tredje

Foto: Boligsiden

Hvis du har oplevet, at drømmehuset blev solgt for næsen af dig, så er du langt fra den eneste. Mere end hver tredje har prøvet, at drømmehuset blev solgt til en anden, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Et overvejende flertal af de boligsøgende har prøvet det: Drømmeboligen er fundet, men før man har nået at afgive sit bud til ejendomsmægleren, er boligen solgt til en anden. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 37 procent, at de har oplevet, at et hus eller rækkehus, de var interesserede i, blev solgt for næsen af dem. 16 procent er gået glip af en lejlighed, de var interesserede i, mens otte procent har måttet se et sommerhus blive solgt til anden side.

”Der kan være mange årsager til, at man som køber ikke når at få den bolig, man gerne ville have. Nogle steder i landet er udbuddet af boliger til salg skrumpet, så der er færre boliger at vælge imellem, hvilket skærper konkurrencen. Andre gange går boligen til den køber, der er bedst forberedt, og som fx har et køberbevis fra banken og kan slå til med det samme. Nogle gange er man som boligsøgende bare uheldig og bliver overhalet indenom af en hurtigere køber”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Flere misser drømmelejligheden

Andelen af missede hushandler ser ud til at være stabilt, hvis man sammenligner med en lignende undersøgelse, Boligsiden foretog i september 2013. Til gengæld misser flere drømmelejligheden i dag end dengang. Hvor det i september 2013 var 13 procent, der havde oplevet, at lejlighedshandlen glippede, er andelen nu oppe på godt 16 procent.

”Boligmarkedet er spidset til i de store byer. Det er nok især her, at mange oplever, at de ikke når at slå til, før lejligheden er solgt til en anden. Salgstiden for ejerlejligheder er faldet med over 9 procent det seneste år på landsplan, men i Aarhus, Aalborg og Odense kommuner er salgstiden faldet med over 20 procent det seneste år. Her skal man stå tidligt op for at være med”, siger Birgit Daetz.

København er den eneste storby, hvor salgstiden er steget det seneste år. I april lå salgstiden for ejerlejligheder i København Kommune på 68 dage i gennemsnit, hvilket er 5 procent højere end for et år siden.

Så hurtigt går det – salgstiden for ejerlejligheder i april:

KommuneSalgstidÆndring seneste år
Aalborg60 dage-21%
Aarhus66 dage-20%
København68 dage5%
Odense85 dage-28%

Så hurtigt går det – salgstiden for villa/rækkehus i april:

KommuneSalgstidÆndring seneste år
Aalborg124 dage-23,8%
Aarhus109 dage-12,5%
København89 dage3,7%
Odense147 dage-4,6%

Sådan gjorde vi
På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 9. – 17. maj 2016 spørgsmålet: ”Har du prøvet, at en bolig, som du var interesseret i, blev solgt til en anden for næsen af dig?” 1.135 svarede.

Find mere om