Hus med eget husspøgelse

Foto: Boligsiden

I aften render spøgelser i børnehøjde rundt på gader og stræder i anledning af Halloween. Men når festen er slut, er det måske ikke alle, der tager lagnerne af hovedet. Noget tyder på, at det er muligt at få et godt gys – eller en hyggesludder med et husspøgelse – i de danske boliger.

Gys og gru hænger unægtelig sammen med Halloween, hvor børn forklædt som genfærd og gespenster forsøger at skræmme sig til slik og andre gode sager på villaveje og i opgange. Men når ungerne igen er unger, er der måske et par spøgelser tilbage, som stadig bare er spøgelser.

Spøgelser er dog noget, der deler vandene. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 73 procent, at de ikke har oplevet spøgelser eller noget uforklarligt i deres bolig. Flere har brugt kommentarfeltet til at betvivle seriøsiteten af spørgsmålet i undersøgelsen. Alligevel har 20 procent svaret ja til, at de har oplevet spøgelser eller noget uforklarligt i hjemmet.

”Nogle mennesker vil aldrig opleve spøgelser i boligen, alene fordi de ikke tror på dem. Andre har en større tro på det overnaturlige, og de vil måske tillægge uforklarlige hændelser større betydning. Men vi kan nok hverken be- eller afkræfte ud fra vores undersøgelse, at der findes spøgelser – lige på nær i aften”, smiler Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Spøgelsesgaranti i Aalborg

I en enkelt af de boliger, der er til salg netop nu, er der spøgelsesgaranti. Det er i borgen Villa Varden (billedet øverst) i Aalborg, hvor et husspøgelse holder til. Nuværende ejer af boligen kan dog berolige med, at det er et kærligt spøgelse med et positivt væsen. Der er altså ingen grund til at frygte gys og gru på borgen, der står så smuk, vedligeholdt og eventyrlig, at man til fulde forstår husspøgelses milde væsen og tilfredshed med tilværelsen.

Se flotte Villa Varden, Hobrovej 33, 9000 Aalborg

Sådan gjorde vi:

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 22. – 28. september 2015 spørgsmålet: ”Har du oplevet spøgelser / noget uforklarligt i din bolig?” 1.276 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om