Her er boligkøbernes største frygt

Når du køber bolig, kan du risikere at få langt mere end beset. En ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at boligkøberne særligt frygter to ting – skimmelsvamp og irriterende naboer.

Et boligkøb kan gemme på grimme overraskelser. Men hvad er det værste, der kan ramme dig, når du lige er flyttet ind i drømmeboligen?

En ny afstemning foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at den største frygt efter et boligkøb er at opdage, at der er skimmelsvamp i væggene. Sådan svarer hele 44 procent af de i alt 1.270 personer, der har taget stilling til spørgsmålet. Den bekymring, der indtager andenpladsen, er frygten for irriterende naboer.

”Til sammen udgør andelen af de to svarmuligheder knap 80 procent. Det er ganske markant, men ikke overraskende at det lige præcis er skimmelsvamp og gener fra naboer, der fylder i bevidstheden, da det er to udfordringer, de fleste på en eller anden måde har et kendskab til. I tidligere afstemninger har skimmelsvamp også ligget nummer et, så det er en reel bekymring hos boligkøberne,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Skrækhistorier om skimmelsvamp

Hos Bolius – Boligejernes Videncenter er erfaringen ligeledes, at skimmelsvamp ligger godt fremme i bevidstheden hos mange danskere.

”Den generelle opmærksomhed på skimmelsvamp gør i sig selv, at mange er bekymret. I Bolius Boligejeranalyse 2017 siger tre ud af fire desuden, at de reagerer på det, øjet ser i forbindelse med indeklimaproblemer. Det synlige element kombineret med et utal af skrækhistorier gør, at mange straks tænker på genhusning, astma og lungesygdomme, når de ser lidt skimmel på væggen,” siger Tue Patursson, der er fagekspert hos organisationen, og fortsætter:

”Det er selvfølgelig belastende for husstanden, hvis der er tale om en decideret skimmelskade, men i små mængder er det ikke farligt. I mange tilfælde kan det vaskes væk og holdes nede, hvis man sørger for at forbedre indeklimaet. Skimmel er ofte et tegn fra huset om, at der er for fugtigt. Løsningen er at lufte mere ud regelmæssigt.”

Bolius Boligejeranalyse 2017 viser, at 12 procent af de danske boligejere har oplevet problemer med fugt og skimmelsvamp i hjemmet.

Sådan gjorde vi:

I perioden fra d. 20. september til den 2. oktober spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk ”Hvad frygter du mest at opdage, når du har købt ny bolig?” De i alt 1.270 svar fordeler sig således:

Find mere om