Halvdelen af boligkøberne er tilfredse med deres nye bolig

Halvdelen af boligkøberne er fuldt ud tilfredse med deres nye bolig, viser en ny afstemning hos Boligsiden. Foto: Pixabay

I en ny afstemning svarer 51 procent af deltagerne, at de ikke har fortrudt noget som helst ved deres seneste boligkøb. Omvendt svarer den anden halvdel, at de især har fortrudt beliggenhed, størrelse på boligen og økonomien.

Der er mange ting at forholde sig til, når du køber ny bolig. Hvilken boligtype, skal det være? Hvor skal boligen ligge henne? Hvad må den koste? Og hvordan skal den være indrettet, så den lever bedst op til dine behov?

Samtidig har den ekstra store efterspørgsel på boliger under corona bidraget til at speede selve købsprocessen op for mange boligkøbere, hvilket i flere tilfælde har gjort det nødvendigt, at boligkøberne har truffet en hurtig beslutning i forhold til, hvorvidt de skulle købe boligen eller ej.

Alligevel er det flertallet, der er endt med at være fuldt ud tilfredse med deres køb.

Ifølge en ny afstemning, som Boligsiden har foretaget blandt sine brugere, svarer 51 procent af de mere end 1.700 deltagere, at de ikke har fortrudt noget som helst ved deres seneste boligkøb.

”Det at købe en ny bolig er en kæmpestor beslutning for mange og en af de største investeringer, som vi foretager os igennem livet. Og som de fleste ved, har tempoet været højt på boligmarkedet, hvilket potentielt kunne have øget risikoen for fejlkøb, når beslutningerne skal tages hurtigt. Derfor er det også ekstra glædeligt, at over halvdelen af deltagerne svarer, at de ikke fortryder noget. For trods corona er det en større andel, end da vi lavede en tilsvarende afstemning sidste år,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden

Den afstemning, som Birgit Daetz henviser til, blev lavet i april 2020. Dengang svarede 47 procent af deltagerne, at de ikke havde fortrudt noget ved deres seneste boligkøb.

Det fortryder boligkøberne

Retter vi i stedet fokus mod den resterende gruppe af deltagere, som rent faktisk har fortrudt noget ved deres nye bolig, er det især beliggenheden, der ærgrer dem. Således svarer 13 procent i den friske afstemning, at de skulle have valgt en bolig på en anden placering.

Det er dog to procentpoint færre end ved sidste års afstemning, hvor 15 procent valgte denne svarmulighed.

”Tager vi igen coronabrillerne på og ser tilbage på det marked, som køberne har købt bolig i, er det faktisk overraskende, at vi nu ser færre købere, der fortryder beliggenheden. For som bekendt har det samlede udbud været meget lavt, og køberne har derfor også haft færre boliger at vælge imellem, og mange købere har måttet indgå kompromiser – for eksempel med beliggenheden,” siger Birgit Daetz.

På samme måde er der lidt færre i år, der mener, at de har sat sig for dyrt økonomisk, imens andelen der fortryder, at de ikke har købt en større bolig, er den samme som sidste år.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 15. juli til 2. august 2021. I alt 1.778 deltagere har svaret på spørgsmålet:

Find mere om